Hírek, aktualitások
Veszprém történelme a családok szemén keresztül
2023. október 06. péntek, 03:07 Európa Kulturális Fővárosa 2023

A történelem nemcsak forradalmak vagy felfedezések idején íródik, hanem a hétköznapok apróságai által is. Ezt szeretné megmutatni az EKF 2023 program részeként létrejött Privát Veszprém projekt is, ismert és ismeretlen veszprémiek életén keresztül.

 
Elkészült az új veszprémi vasútállomás, a város kapuja
2023. október 06. péntek, 02:16 Közéleti hírek

Véget ért a felújítás, immár Európa kulturális fővárosához méltó vasútállomásra érkeznek azok, akik a kötöttpályás közlekedést választják. Sőt, bizonyos adottságaiban országosan is egyedülálló lett a veszprémi állomás.

 
 
Veszprémben a lakótelep is inkább kertváros
2023. október 01. vasárnap, 08:15 Kulturális hírek

A lakótelep virágosítását 2002-ben a Lokálpatrióták Veszprémért Egyesület tagjai indították el abból a célból, hogy ösztönözzék a mások által „paneldzsungelnek” nevezett városrész élhetőbbé tételét. A mozgalom aztán átterjedt a Haszkovóról más városrészekre is.

 
Közgyűlés – Új igazgató a Kabóca élén
2023. szeptember 29. péntek, 00:47 Közéleti hírek

A nyári szünet utáni első ülését tartotta a veszprémi önkormányzat közgyűlése csütörtökön. A képviselők elfogadták az új ifjúsági stratégiát, és döntöttek többek között a Kabóca Bábszínház igazgatói posztjáról és a Cholnoky-emlékdíjról is.

 
Játszó- és közösségi tereket újított meg a VKSZ
2023. szeptember 27. szerda, 00:00 Közéleti hírek

Közel százmillió forintos EKF-támogatással újította meg, illetve bővítette a közösségi- és játszótereket Veszprém és Gyulafirátót különböző területein a VKSZ Zrt.

 
Közösségi tervezés kezdődik a Cholnoky lakótelepen is
2023. szeptember 26. kedd, 06:03 Közéleti hírek

A közösségi tervezés lényege, hogy a közterületek megújításáról a lakosság bevonásával, az ötleteik felhasználásával döntsenek. Ilyen korábban a Haszkovón már sikerrel zajlott.

 
 
Újabb fejlesztést adtak át a veszprémi vár tövében
2023. szeptember 24. vasárnap, 23:07 Közéleti hírek

Pénteken megnyílt a Deák Ferenc utcai foglalkoztató és művészeti fejlesztő központ. A vár alatt bábszínház, gyermekfoglalkoztató, kávézó és kiállítótermek is helyet kaptak.

 
Intenzív időszakot zárt az EKF, de a jövő is tartogat még izgalmakat
2023. szeptember 24. vasárnap, 21:09 Közéleti hírek

Látványosan élénkítette a turizmust a régióban az Európa Kulturális Fővárosa programsorozat az elmúlt időszakban, és ősszel is több száz programmal készülnek az érdeklődőknek.

 
Lakossági bevonás a Hóvirágtelep parkjának megújításába
2023. szeptember 24. vasárnap, 04:09 Közéleti hírek

Közösségi tervezésre hívta péntek az önkormányzat az Egyetemváros lakóit a Csermák, Csikász és Egyetem utcák közötti belső parkba, hogy együtt gondolkodjanak arról, miként tehetnék még jobbá a helyet.

 
Francia és argentín ízbombák a Veszprémvölgyben
2023. szeptember 22. péntek, 05:39 Közéleti hírek

Csütörtök délután elindult a második Balaton Wine&Gourmet gasztronómiai fesztivál a Veszprémvölgyben, ami rekordgyorsasággal lett Veszprém egyik nemzetközileg is jegyzett fesztiválja.

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 256