Európa negyedik legjobb csapatát köszöntötték
2022. június 21. kedd, 04:14 Sporthírek

Hazatért Kölnből a férfi kézilabda Bajnokok Ligája Final4-ján résztvevő a Telekom Veszprém csapata, a hagyományok szerint a Veszprém Aréna előtt köszöntötték a klub játékosait és munkatársait a szurkolók, ahol az idény végén távozókat is elbúcsúztatták.

Vasárnap délután még bronzmérkőzést játszott a Telekom Veszprém csapata Kölnben a férfi kézilabda Bajnokok Ligája négyesdöntőjében, hétfő este pedig már Veszprémben köszöntötték őket a szurkolók, köztük többen olyanok is, akik az észak-német városba is elkísérték a csapatot.

Az immáron hagyományosnak mondható ünnepség az évek alatt megélt már keserű pillanatokat is, mint például a 2016-os Kielce elleni vereséget követően, de igazi ünnepi légkör is jellemezte már az Aréna előtti teret.

Idén valahol a kettő véglet között volt a hangulat, hiszen amellett, hogy a veszprémi csapat végül negyedik helyen zárta a Final4-t, ha visszatekint a szurkolótábor az őszi mérkőzésekre, így is várakozáson felüli volt a döntőben való részvétel.


Erre utalt Porga Gyula, Veszprém polgármestere is a köszöntőjében, aki kiemelte, ha pusztán a statisztikák tükrében tekintünk majd vissza erre az idényre, nem a legjobb időszakként fog bevonulni a történelembe, de azok, akik szeptembertől végigszurkolták a Telekom Veszprém összes mérkőzését, tudják, hogy honnan indult és hova jutott el ez a csapat, ez pedig büszkeségre adhat okot.

A veszprémi szurkolói szellem kapcsán pedig hozzátette, egy csapatot nem azért szeretünk, mert mindig győznek, hanem azért, mert a mieink.


Nagy László, a klub sportigazgatója ennél valamivel csalódottabban beszélt, tekintettel az elvesztett bajnokságra és a Final4 negyedik helyére, ugyanakkor megjegyezte, a csapat ősszel új edzőpárossal, Momir Iliccsel és Gulyás Péterrel vágott neki a szezonnak, amelyben voltak hektikus időszakok is, de tavasszal nagy küzdelem árán, erőn felül teljesítve jutottak el a döntőkig.

A sportigazgató után a csapat vezetőedzője, Momir Ilics is szólt a közönséghez, ő is megköszönte a szurkolást, hozzátéve, hogy 9 éve van Veszprémben és tudja, nem idén játszották a legjobb kézilabdát, de minden erejükkel azért küzdenek a továbbiakban is, hogy sikerüljön elhódítani a várva várt BL-serleget.


A vezetőedzőt a csapatkapitány, Rasmus Lauge követte, aki elmondta, a csapat az elvesztett bajnokság és Final4 ellenére is fejlődésen ment át az egy évvel ezelőtti áállapotokhoz képest. Ugyan ő is fájónak nevezte, hogy ilyen közel voltak a bajnoki címekhez, mégsem sikerült elhódítani, de megígérte, hogy jövőre ismét úgy futnak ki a pályára, hogy megvalósítsák ezeket az álmokat.

Laugének egyébként éppen hétfőn volt a születésnapja, számára egy meglepetéssel is készültek klubtársai, a színpadon magyarul énekelték el neki a „Boldog születésnapot” című dalt. Az is kiderült, hogy az ötlet Kentin Mahétól származott.


A csapatköszöntő legmeghatóbb pillanata az volt, amikor az idény végén a három távozó játékost búcsúztatták el, név szerint Dörnyei Boriszt, Jorge Maquedát és Dejan Manaskovot.

Mindegyik távozó jétékos megköszönte a szurkolók támogatását az itt töltött időszak alatt, Manaskov még hozzátette, hiszi, hogy a Veszprém valóra fogja váltani BL-álmait hamarosan.


Az ünnepség után a megjelent szurkolók - akik az előző évekhez képest valamivel kevesebben voltak - közös képeket készíthettek a játékosokkal, akik ajándék szurkolói mezekkel is készültek nekik. A folytatásban pedig Majka & Curtis koncertjével zárult az este a színpadon.


Forrás: Vehír.hu
Kép: Baumann Béla