Megfordul a forgalom a nemzeti ünnep után
2012. január 19. csütörtök, 03:11 Közéleti hírek

A körforgalom és a hozzá kapcsolódó aluljáró építése ütemtervszerűen halad, különösen az elmúlt hetek tavaszias enyhe időjárásának, valamint a sikeres forgalomelterelésnek köszönhetően. Szinte már fel sem tűnik az építkezés a belváros közepén, pár hónap alatt megbarátkoztunk a kráterrel, a számos terelőbójával és felfestéssel, nem is szólva a toronydaru látványáról.

Épül a több méter mély aluljáró és az ötágú csomópont köríve is: jelenleg a Budapest út északi oldalán, a Jutasi út közötti területsávban folynak a körív egy kisebb szakaszának föld- és alépítményi munkái. A kivitelező emberei még hétvégén is dolgoznak, hogy a megyeszékhely egyik legnagyobb beruházása a turisztikai szezon előtt biztosan elkészüljön. Schmidt István, a polgármesteri hivatal városfejlesztési irodavezetője megkeresésünkre elmondta, az aluljáró dobozszerkezete elkészült: vagyis, az aluljáró fedett, átvezető szakaszának vasbeton szerkezete (aljzat, falak, födém) úgynevezett felöltöztetés nélkül.

- Az ehhez kacsolódó rámpák szerkezetépítése két, egymástól elkülönülő forgalomtechnikai értelemben és ütemben történik. Jelenleg a rámpa szerkezeti falának kivitelezése folyik, melynek pillanatnyi készültsége a Budapest út déli oldalán lévő szakaszon körülbelül harminc százalékos, amely a jövő héten elérheti a hatvan százalékot is az időjárás függvényében – mondta Schmidt István, hozzátéve, a Budapest út északi oldalán lévő rámpafalak szerkezetépítése várhatóan február közepéig fejeződik be.

Újabb forgalomváltozásra március 20-tól lehet számítani, amikor életbe lép az ideiglenes forgalomkorlátozás második üteme és a forgalom újra a Budapest úton, a már elkészült aluljáró szerkezet fölött fog haladni. - Ennek a részletes forgalomtechnikai terveinek kidolgozása folyamatban van – fűzte hozzá a hivatal szakembere.

 
Május közepére készülhetnek el 
A körforgalom várhatóan május 16-ra készül el. A határidőt befolyásolja a belvárosi rehabilitáció során épülő gyalogos aluljáró építése, amely keresztezi a Jutasi utat. Ennek egyik jelentős változása a piac mögötti Jutasi úti gyalogos átkelő megszüntetése, ami az aluljáró és csatlakozó ágainak kiépítése után történik. Ennek pontos dátumáról egyelőre még nem tudott nyilatkozni az irodavezető. 

Forrás: Napló-Online