Jelentős eredmények
2012. január 26. csütörtök, 01:06 Közéleti hírek

A Kossuth Lajos Általános Iskola kiváló versenyeredményekkel büszkélkedhet, a diákok félévi iskolaátlaga 4,41 lett.

A belváros egyik meghatározó intézménye a nagy hagyományokkal rendelkező Kossuth Lajos Általános Iskola, melynek arculatát a matematika emelt szintű oktatása határozza meg, de kiemelt szerepe van az anyanyelvi oktatásnak is. A tanulók mindkét tárgyból jelentős versenyeredményeket értek el az utóbbi években. Az intézmény megyei szervezője a Varga Tamás matematika, a Zrínyi-Gordiusz matematika, a Sudoku,  a NyelvÉsz Anyanyelvi, az országos technika, az életvitel versenyeknek, az angol-német megyei mesevetélkedőnek.

A magyar nyelvi versenyeredmények közül kiemelkedik a nyolcadikosok  országos 2. helyezése a Bolyai csapatversenyen, az ötödikes Kovács Bence országos első helyezése az Arany János versenyen. Matematikából a Bolyai versenyen három csapat jutott  a döntőbe, a nyolcadikosok országos 3. helyezettek.

A többfordulós városismereti vetélkedőn nagy számban vesznek részt a gyerekek, hét olvasópályázaton értek el eredményt. Az iskola igazgatója, Cz. Nagyné Bándi Klára  elmondta: a diákok félévi iskolaátlaga 4,41. Hetvennyolc tanuló kitűnő bizonyítványt kap, a nyolcadikosok 58 százaléka gimnáziumban szeretne továbbtanulni.

Az iskola épületét 2006 nyarán felújították. Az udvarra esztétikus térkő került, gumiborítású sportpályával bővült a sportolási lehetőség. A szülői munkaközösség február 18-án hetedik alkalommal szervezi meg a Kossuth-bált; az iskola vezetése az eszközfejlesztésben (cipősszekrények, udvari játékok, csocsóasztal) nagyon számít a szülőkre. 

Forrás: Napló-Online