Nyílt nap az egyetemen
2012. január 26. csütörtök, 02:06 Közéleti hírek

Közel 800-an voltak kíváncsiak az öt kar képzéseire a Pannon Egyetem nyílt napján január 25-én.

A Pannon Egyetem nyílt napján a továbbtanulni készülő diákok szaktájékoztatókon ismerkedhettek meg az öt kar alap- és mesterképzési kínálatával, és felsőfokú szakképzéseivel. A pályaorientációs workshop keretében és grafológiai tanácsadással ötletet kaphattak a középiskolások, milyen szakterületet válasszanak.

A nyílt nap alatt a Felvételi Tanácsadó Központ munkatársai is várták a diákokat és szüleiket, hogy hasznos tanácsokkal lássák el őket a felvételi eljárással kapcsolatban. Az egyetemkörséta alkalmával többek között a kollégiumi épületeket, a könyvtárat tekinthették meg az érdeklődők, laborlátogatásokon vehettek részt, betekintést nyerhettek az egyetemi életbe.

A rendezvényt Dr. Kovács Kristóf, a Pannon Egyetem külső kapcsolatokért felelős rektori megbízottja nyitotta meg, aki hangsúlyozta, az egyetem széles képzési kínálattal várja a felvételizőket. Az intézmény célja, hogy a hallgatóinak megalapozza a sikeres szakmai pályáját, versenyképes diplomát szerezhessenek a Pannon Egyetemen.

A Dunántúl nagyobb városaiban is jelen van a Pannon Egyetem, Keszthelyen január 27-én, Nagykanizsán február 1-jén tartanak nyílt napot.

A Pannon Egyetem rektora és vezetése január 26-én 17.30 órai kezdettel tájékoztató előadást tart az új felsőoktatási törvénnyel, a felvételi rendszer változásaival és a képzés várható költségeivel kapcsolatban az A épület 1-es előadótermében (Veszprém, Egyetem u. 10.). Az előadás keretében az egyetem rektora és vezetői válaszolnak a felvételi eljáráshoz kapcsolódó kérdésekre minden érdeklődő számára.

Forrás: Vehír.hu