Együtt ünnepelték a húsvétot a Haszkovón
2022. április 17. vasárnap, 00:00 Kulturális hírek

Vidám húsvéti programokkal, állatsimogatóval, tojásvadászattal, rajzpályázat díjátadóval várta a lakótelepieket és a város távolabbi részéről érkezőket is a Virágzó Veszprém Egyesület nagyszombaton a Kálvin János parkban.

Az egyesületi formában közel három éve működő szervezetnek nem ez volt az első akciója, amivel szerették volna felpezsdíteni a Haszkovó lakótelep életét. Korábban együtt ünnepelték az adventi, karácsonyi időszakot, ezúttal pedig egy vidám húsvéti forgatagot álmodtak meg.


A Haszkovó Húsvét részeként a helyiekkel közösen állították és díszítették fel a lakótelep tojásfáját a Kálvin parkban található virágos kiskert mellett, mellyel az egyesület szeretne hagyományt is teremteni.

Emellett kézműves portékák, finom falatok, környékbeli neves tojásfestők alkotásaiból készült kiállítás, interaktív éneklés Dorkával, a Bónusz Klub zenés-táncos műsora, néptánc bemutató, Hatás Andrea zenés műsora, a Kabóca Bábszínház Szoknyamese című előadása, Grimm József grafikus és festőművész révén karikatúra készítés lehetőség, este koncertek és retro party is várta az érdeklődőket.

A nagyszombati mulatság idején adták át "A jövő városa" rajzpályázat díjait is. Jung Edina, az egyesület elnöke elmondta, először három évvel ezelőtt hirdették meg a pályázatot óvodások körében, ahol arra voltak kíváncsiak, hogyan látja a jövő generációja Veszprém városát, közvetlen környezetüket, a lakótelepet, ahol élnek.

A felhívásra több száz alkotás érkezett be akkor, ezért idén úgy döntöttek, szintet lépnek, és ezúttal az általános iskolások számára nyitják meg a pályázatot, kitágítva az időbeli kereteket is: idén már az volt a kérdés, hogy képzelik el a gyerekek Veszprémet 50-200 év múlva.


Végül 408 pályamű érkezett be, amelyek közül a 120 legszebbet a húsvétoláson is bemutatták. Korcsoportonként (3-5. osztályosok és 6-8. osztályosok) az első három helyezett, illetve a különdíjasok pedig egy-egy különleges élményt jelentő nyereményt is átvehettek az állatkert, a sportuszoda, a gokart- és a bobpálya, valamint egyéni vállalkozók felajánlásainak köszönhetően.


Jung Edina hozzátette, a pályázatot jövőre is szeretnék megrendezni, a harmadik fordulóban azonban már nem rajzolni kell, hanem egy makettet elkészíteni bármilyen technológiával.


A díjazottaknak Grimm József a saját karikatúrájuk elkészítését is felajánlotta, de azok se maradtak hoppon, akik most nem nyertek, vagy vettek részt a pályázaton. Délután ugyanis ismét szerencsét lehetett próbálni: a szervezők közel 400 tojás elrejtésével egy óriási tojásvadászatra invitálták a gyerekeket a parkban, a legügyesebb kincsvadászokat pedig meglepetéssel jutalmazták.


Forrás: Vehír.hu
Kép: Kovács Bálint
 

 

Kulturális oldalak, folyóiratok: