Erasmus+ /Hangadó

Az Európai Unió Erasmus+ ifjúsági részvételi tevékenységek (KA154-YOU) felhívása keretében Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata 52.578 euró maximális összegű vissza nem térítendő támogatásban részesült.

Az ebben a kategóriában megvalósuló projektek általános célkitűzése, hogy demokratikus részvételre ösztönözzék a fiatalokat, előmozdítsa a fiatalok és döntéshozók között zajló dialógust és nemformális tanulási formák által új készségekhez segítse a résztvevőket.

A Hangadó projekt fő célja

Az ifjúsági részvételi projekt hozzájárul a város 2014-ben készült városi Ifjúsági Koncepciójának megújításához. A megújítás célja, hogy az ifjúságot segítő helyi szolgáltatásokat, ellátandó feladatokat a fiatalok aktuális igényei alapján, velük dialógust folytatva újra meghatározza, számba vegye a lehetséges megoldási módozatokat.

A projekt keretein kívül elkészülő veszprémi ifjúsági felmérés eredményeire támaszkodva a Hangadó a fiatalok és döntéshozók párbeszédét valósítja meg, számos esemény – pl. műhelymunkák, hazai tanulmányutak, ifjúsági konferencia – keretei között, figyelembe véve az Európai Unió Ifjúsági Stratégiáját és az ENSZ fenntarthatósági fejlődési céljait is.

A projektesemények eredményei alapján a bevont fiatalok a Lélektér Alapítvánnyal közösen összeállítanak egy javaslatot a koncepció megújítására, ami alapján szakértők bevonásával megújul az Ifjúsági Koncepció. A koncepciót Veszprém Város Ifjúsági Kerekasztala véleményezi és javasolja elfogadásra a Közgyűlésen 2023 őszén.

A projekt záróeseményei:

- 2023. szeptember 7. Veszprém Ifjúsági Kerekasztalának ülése – program és regisztráció szeptember 1-ig itt > Ifjúsági Kerekasztal 2023. évi 3. ülése

- 2023. szeptember 28. Veszprém Megyei Jogú Városának Közgyűlése, koncepció elfogadása

- 2023. október 4. Záróesemény, a projekt eredményeinek megünneplése

- 2023. október 6. Értékelő esemény a projektirányító fiatalok és a közreműködő szervezetek részvételével

További részletekről szeptemberben adunk tájékoztatást.

Kapcsolat: Knauer Anna projektkoordinátor  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

 
 


Célegyenesben Veszprém új ifjúsági koncepciója

Az utolsó simításokat végzik Veszprém új ifjúsági koncepcióján, amin több száz veszprémi fiatal dolgozott az elmúlt másfél évben, hogy szeptember végén a képviselő-testület elé kerülhessen.

 
Mire jó a Youthpass tanúsítvány?

A tanúsítvány igénylését azoknak ajánljuk, akik legalább három projekteseményen részt vesznek.

 
ReYouth konferencia Veszprémben – Podcast

A veszprémi Ifjúsági Koncepció megújításához kapcsolódó eddigi eredményeket mutatták be június 14-én a Hangvillában megrendezett ReYouth konferencián.

 
Bevonják a fiatalokat

A város megújuló ifjúsági koncepciójáról tartottak tanácskozást fiatalok részvételével június 14-én, szerdán a Hangvillában.

 
Az utolsó simításokat végzik az ifjúsági koncepción

A június 14-ei rendezvényen résztvevő fiatalok megismerhették és hozzászólhattak a formálódó ifjúsági koncepcióhoz, amin egy éve dolgozik már a polgármesteri hivatal és a Lélektér Alapítvány.

 
ReYouth Veszprém – Hangadó meghívó

2023. június 14-én találkozzunk az Expresszóban!

Meghívó a városi Ifjúsági Koncepció megújításának tervezetét bemutató rendezvényre: We are the ReYouth Veszprém
 
ERASMUS+ / Hangadó – Új ifjúsági stratégia készül

Az Európai Unió Erasmus+ ifjúsági részvételi tevékenységekre Veszprém Önkormányzata 52.578 euró vissza nem térítendő támogatásban részesült.

 
Képgaléria