Erasmus+ /Hangadó

Az Európai Unió Erasmus+ ifjúsági részvételi tevékenységek (KA154-YOU) felhívása keretében Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata 52.578 euró maximális összegű vissza nem térítendő támogatásban részesült.

Az ebben a kategóriában megvalósuló projektek általános célkitűzése, hogy demokratikus részvételre ösztönözzék a fiatalokat, előmozdítsa a fiatalok és döntéshozók között zajló dialógust és nemformális tanulási formák által új készségekhez segítse a résztvevőket.

A Hangadó projekt fő célja

Az ifjúsági részvételi projekt nagyban hozzájárult a város 2014-ben készült városi Ifjúsági Koncepciójának megújításához. A megújítás célja az volt, hogy az ifjúságot segítő helyi szolgáltatásokat, ellátandó feladatokat a fiatalok aktuális igényei alapján, velük dialógust folytatva az Önkormányzat újra meghatározza, számba vegye a lehetséges megoldási módozatokat és megoldási javaslatokat dolgozzon ki.

 

A projekt keretein kívül elkészült veszprémi ifjúsági felmérés eredményeire támaszkodva a Hangadó a fiatalok és döntéshozók párbeszédét valósította meg, számos esemény – pl. nyitóesemény, műhelymunkák, hazai tanulmányút Óbudára és Egerbe, ifjúsági konferencia, záróesemény – keretei között, figyelembe véve az Európai Unió Ifjúsági Stratégiáját és az ENSZ fenntarthatósági fejlődési céljait is. A projektben mintegy 70 döntéshozó, ifjúsági szakember és több mint 240 fiatal vett részt.

A projektesemények eredményei alapján a bevont fiatalok és döntéshozók, ifjúsági szakemberek a Lélektér Alapítvány és a Hétfa Kutatóintézet közreműködésével közösen összeállítottak egy javaslatot a koncepció megújítására, ami alapján elkészült Veszprém új Ifjúsági Stratégiája. A stratégiát Veszprém Város Ifjúsági Kerekasztala és a projektben közreműködő helyi szervezetek véleményezték, majd a Közgyűlés 2023 őszén elfogadta.

Az új Ifjúsági Stratégia megvalósulását 2024 elejétől egy monitoring munkacsoport követi nyomon. A munkacsoportba ifjúsági és egyéb érintett szervezeteket fog meghívni az önkormányzat a széleskörű együttműködés érdekében.

Sajtóbeszámoló a projekt zárásáról - videóval itt >>

Kapcsolat: Knauer Anna projektkoordinátor  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Adatvédelem: Adatkezelési tájékoztató a Hangadó projekttel kapcsolatban


 
Közgyűlési beszámoló és interjú az új ifjúsági stratégiáról (Veszprém Televízió)


Sikerrel zárult az új ifjúsági stratégia megalkotása

A fiatalok bevonásával alkották meg a város új ifjúsági stratégiáját, amit múlt héten el is fogadott a közgyűlés. A koncepció kialakításában részt vevő fiatalok szerdán a Fotonban zárták a projektet.

 
Közgyűlés – Új igazgató a Kabóca élén

A nyári szünet utáni első ülését tartotta a veszprémi önkormányzat közgyűlése csütörtökön. A képviselők elfogadták az új ifjúsági stratégiát, és döntöttek többek között a Kabóca Bábszínház igazgatói posztjáról és a Cholnoky-emlékdíjról is.

 
Célegyenesben Veszprém új ifjúsági koncepciója

Az utolsó simításokat végzik Veszprém új ifjúsági koncepcióján, amin több száz veszprémi fiatal dolgozott az elmúlt másfél évben, hogy szeptember végén a képviselő-testület elé kerülhessen.

 
Mire jó a Youthpass tanúsítvány?

A tanúsítvány igénylését azoknak ajánljuk, akik legalább három projekteseményen részt vesznek.

 
ReYouth konferencia Veszprémben – Podcast

A veszprémi Ifjúsági Koncepció megújításához kapcsolódó eddigi eredményeket mutatták be június 14-én a Hangvillában megrendezett ReYouth konferencián.

 
Bevonják a fiatalokat

A város megújuló ifjúsági koncepciójáról tartottak tanácskozást fiatalok részvételével június 14-én, szerdán a Hangvillában.

 
Az utolsó simításokat végzik az ifjúsági koncepción

A június 14-ei rendezvényen résztvevő fiatalok megismerhették és hozzászólhattak a formálódó ifjúsági koncepcióhoz, amin egy éve dolgozik már a polgármesteri hivatal és a Lélektér Alapítvány.

 
ReYouth Veszprém – Hangadó meghívó

2023. június 14-én találkozzunk az Expresszóban!

Meghívó a városi Ifjúsági Koncepció megújításának tervezetét bemutató rendezvényre: We are the ReYouth Veszprém
 
ERASMUS+ / Hangadó – Új ifjúsági stratégia készül

Az Európai Unió Erasmus+ ifjúsági részvételi tevékenységekre Veszprém Önkormányzata 52.578 euró vissza nem térítendő támogatásban részesült.

 
Képgaléria