Interreg Duna Ister Program

ISTER (ConnectIng hiSTorical Danube rEgions Roman routes) Az Európai Unio által támogatott ISTER fő célkitűzése az ókori római úthálózat újbóli felfedezése és örökségének újjáélesztése a Duna mentén.

A projektben résztvevő országok: Ausztria, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Magyarország, Németország, Olaszország, Románia, Szerbia, Szlovénia

Vezető partner: Kolozsvári Történelmi Múzeum
Projektazonosító / Code : DTP3-1-732-2.2
Rövidítés / Acronym: ISTER
Projekt kezdés dátuma / Start Date: 2020.07.01.
Projekt zárás dátuma / End Date : 2022.12.31.
Projekt teljes költségvetése Euróban / Total Budget: 20 067 958,95 €
(Veszprém teljes költségvetése 107.050 €)
ERFA hozzájárulás / ERDF contribution: 1 663 585,1 €
(Veszprémnek jutó ERFA hozzájárulás 90 992,5 €)
IPA hozzájárulás / IPA contribution: 94 180 €
Nemzeti és saját hozzájárulás / National and Own contribution: 16 057 €

A projekt az Európai Unió Finanszírozásával valósul meg (ERFA, IPA)

Project co-funded by the European Union funds (ERDF, IPA)

Kapcsolattartó / Information

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata
Stratégiai Iroda, Projektkoordinációs Csoport
Kiss Renáta projektkoordinátor
Telefon: 06 88/549-373
e-mail:   Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. ;  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Letölthető dokumentum:

További információ a Duna Nemzetközi Program honlapján itt >>Az ISTER véget ért, de az eredményei velünk maradnak

A veszprémi onkormányzat ISTER nemzetközi projektje decemberben zárult, így eljött az ideje az összegzésnek és az eredmények bemutatásának. 

 
Ister e-hírlevél 5. szám (2022. november)

Az ISTER Római útvonalak projektj aktuális témáit ismerhetik meg az 5. e-hírlevelünkben, amelyben a Veszprémben tartott konzorciumi találkozóról is szó esik.

 
Római kori örökségünk a Duna régióban

2022. szeptember 1315. között Veszprém Önkormányzata látta vendégül az ISTER projekt nemzetközi csapatát: 8 országból 15 partnerszervezet mintegy 40 képviselője örömmel jött Magyarországra.

 
Szakmai találkozó a kulturális örökségünk témájában

Veszprém Önkormányzata ISTER" nemzetközi projektjének keretében májusban harmadik alkalommal találkoztak a régészeti szakma, a kulturális főváros, a térség településeinek és turizmusának képviselői.

 
Ister e-hírlevél 4. szám (2022. március)

Az ISTER Római útvonalak projektjével kapcsolatban ajánljuk 4. e-hírlevelünket olvasásra, melyeket nemzetközi projektpartnereink írtak.

 
Szakmai műhelymunka római örökségünk megőrzéséről

Az "Ister  A Duna régió országainak összekapcsolása a római kori utak mentén" nemzetközi projekt keretében február 9-én együtt gondolkodásra hívták többek között a régészeti szakma, a kulturális főváros, a térség településeinek és turizmusának képviselőit.

 
Római kori örökségünkről tanácskoztak a múzeumben

Az Ister nemzetközi projekt első kapacitásfejlesztő műhelymunkájának a Laczkó Dezső Múzeum Látványkönyvtára adott otthont, ezzel is biztosítva, hogy a résztvevők méltó környezetben hangolódjanak rá a közös gondolkodásra.

 
Ister e-hírlevél 3. szám (2021. október)

Az ISTER Római útvonalak projektjével kapcsolatban ajánljuk 3. e-hírlevelünket olvasásra, melyeket nemzetközi projektpartnereink írtak.

 
ISTER projekt az EU régiók hetén

Nagy örömmel jelentjük be, hogy ISTER projektünket bemutatják az EU régiók hetén, 2021. október 13-án, amelyet online rendeznek meg „Kulturális örökség, kohéziós politikák és a jólét: egy hathatós kör” címmel.

 
ISTER e-hírlevél – 2. szám (2021. június)

Az ISTER Római útvonalak projektjével kapcsolatban ajánljuk 2. e-hírlevelünket szíves figyelmükbe. A hírlevélben 6 cikket talál, melyeket projektpartnereink írtak.

 
ISTER e-hírlevél – 1. szám (2021. február)

Ha naprakészek szeretnének lenni az ISTER Római útvonalak projektjével kapcsolatban, ajánljuk a hírlevelünket szíves figyelmükbe. Az első hírlevél 6 cikket tartalmaz, melyeket projektpartnereink írtak.

 
Veszprém az Interreg Duna Ister Programban

Veszprém mint projektpartner a balácapusztai Villa Romana, a nagyvázsonyi római kori település (Nagyreméz-dűlő), valamint Veszprém háromszögére, illetve az ezeket összekötő utakra helyezi a hangsúlyt.