Ister e-hírlevél 3. szám (2021. október)

Kedves Olvasóink!

Örömmel osztjuk meg Önökkel angol nyelvű 3. e-hírlevelünket itt >>

Hírlevelünk többek között foglalkozik a meghirdetett ISTER International Best Practices (IBP) Awards – azaz az ISTER Nemzetközi legjobb gyakorlat – pályázattal, amelynek célja a római örökséggel kapcsolatos kulturális örökség védelmére, megőrzésére, kezelésére, értéknövelése, a fenntartható használatára irányuló innovatív projektek és kezdeményezések kiválóságának elismerése és a legjobb gyakorlatok támogatása a partnerországokban, így Magyarországon is.


A felhívásról bővebben:olvashat itt >>

Kérjük az olvasókat, hogy lehetőségeikhez mérten terjesszék a felhívást!

Az Ister projekt bemutatásra került az idén is az online felületen megrendezett Régió hetén a „Kulturális örökség, kohéziós politikák és jólét: egy hathatós kör” szekcióban.

Az ISTER projektet valós példaként mutattuk be, mint a kulturális örökség jóléthez és a helyi fejlődéshez való hozzájárulásának példáját, illetve a jó gyakorlatokat kereső pályázat is kihirdetésre került.

 

A konzorcium első személyes találkozójára szeptember 1516-án került sor Gyulafehérváron, több mint egy évvel az ISTER projekt kezdete után, így mindenki nagyon várta.

A két fő téma a tervezett kapacitásfejlesztési műhelymunkák tematikája és az aktuális, operatív ügyek tisztázása volt. További részletek itt >>

 

    

 
A hírlevélben bemutatkozik 3 projektpartner:

- a Bulgáriai Gazdasági Fórum itt >>

- a kommunikációs munkacsomag vezetője, a Ljubljanai Városi Múzeum itt >>

- és a pécsi DDTG Nonprofit Ltd. itt >>

Jó tájékozódást, olvasgatást kívánunk! 

Hírlevélre történő feliratkozás itt >>

Köszönjük a figyelmet!

A veszprémi ISTER csapat