Interreg Duna Nemzetközi Program hírlevél - 2018/I.
 

Kapcsolatépítés a Duna menti országokban az első világháborús, multikulturális örökség megőrzése érdekében

A 2018 első félévben számos fejleményre került sor a Networld projekt életében.

Elkészült a DTP Nemzetközi Adatbázis és Stratégia. Az adatbázis hamarosan elérhető lesz az interneten keresztül, amely tartalmaz számos első világháborús műemléket, emlékhelyeket és kapcsolódó turisztikai információkat.

A partner országok hozzájárulásával elkészült a Duna Nemzetközi Stratégia is, amelynek célja a részt vevő 9 ország nemzeti szabályozási rendszerének egy dokumentumban történő megjelenítése.

Sor került egy nemzetközi konferenciára Zadarban (Horvátország) 2018.június 11-12 között, ahol az első világháború idején elsüllyesztett csatahajók kutató munkájáról, hagyaték megőrzési feladatairól tartottak előadást a téma neves szakértői.

Az első félévben összeállításra került egy nemzetközi brosúra is a romániai Turisztikai Kutatás Fejlesztési Intézet koordinálásával.

A következő félévben fő feladatunk lesz az adatbázisra épülő internetes és mobil telefonos applikációk kifejlesztése és elsősorban fiatalok által történő tesztelése. Ezt követően elindulhat a Walk of Peace Brand Béke Ösvénye brend demonstrációs feladatainak végrehajtása is.

Foglalkoztató füzetek készítésére általános iskolai és középiskolai tanulók részére foglalkozások, képzések lebonyolítására fog sor kerülni 2019. június 30-ig a projekt zárásáig.

A következő nemzetközi konferencia 2018. november 29-30 között itt Veszprémben az Önkormányzat szervezésében fog megvalósulni. 

Letölthető dokumentum:

Interreg hírlevél 2018. I. félév (790.85 kB)