Új jövevények az állatkertben

Világra jöttek az év első állatkölykei a veszprémi állatkertben. A két apró selyemmajom egyelőre a szüleiken csimpaszkodik egész nap. A 2007 óta állatkertünkben élő selyemmajom párnak már több alkalommal születtek kicsinyei, így gyakorlott szülőknek számítanak.

Világra jöttek az év első állatkölykei a veszprémi állatkertben. A két apró selyemmajom egyelőre a szüleiken csimpaszkodik egész nap. A 2007 óta állatkertünkben élő selyemmajom párnak már több alkalommal születtek kicsinyei, így gyakorlott szülőknek számítanak. Az apróságok most még minden idejüket anyjukba vagy apjukba csimpaszkodva töltik, akik egész nap türelmesen hordozzák őket. A kis majmok a napokban fognak túlesni első orvosi vizsgálatukon, a nemük is ekkor fog kiderülni.


A Dél-Amerikában őshonos, apró termetű állatok olyan csapatokban élnek, amely egy szülőpárból, és az ők különböző korú és méretű kicsinyeikből áll. Az újszülöttek felnevelésében a szülők mellett a nagyobb testvérek is kiveszik a részüket. Állatkertünkben élő pár jelek szerint nagyon jól érzi magát nálunk, hiszen ez a nyolcadik alkalom, hogy új alommal örvendeztetnek meg minket.

A kicsiket a látogatók is megcsodálhatják már a Böbe majom tanodája oktató- és kiállítóház kifutójában.

Forrás: Vehír.hu