Felfedezők a Pannon Egyetemen

Új műveltségi tantárgyat indított az egyetem Műszaki Informatikai Kara Magyar utazók, földrajzi felfedezők öt világrészen címmel. Az előadásokon Dr. Kubassek János, a Magyar Földrajzi Múzeum igazgatója mutatja be a magyar felfedezők tevékenységét és eredményeit. Az előadások nyilvánosak! 

Új, érdekes műveltségi tantárgyat indított a Műszaki Informatikai Kar Magyar utazók, földrajzi felfedezők öt világrészen címmel. Az előadásokon Dr. Kubassek János, a Magyar Földrajzi Múzeum igazgatója mutatja be a magyar utazók, földrajzi felfedezők tevékenységét és eredményeit.

A tantárgy bemutatja a magyar utazók, földrajzi felfedezők öt világrészre kiterjedő munkásságát, Európa, Ázsia, Afrika, Amerika és Ausztrália legjelentősebb magyar feltáróit. A világszerte ismert felfedezők (Julianus barát, Benyovszky Móric, Kőrösi Csoma Sándor, Vámbéry Ármin, Xántus János, Stein Aurél, Almásy László, Germanus Gyula, Baktay Ervin) eredményeiről  tart előadást az igazgató, aki maga is járt a legtöbb felfedező útvonalán.

Az elsősorban magyar vonatkozásban számon tartott kutatók (Berzenczey László, Déchy Mór, Reguly Antal, Gubányi Károly, Sáska László, Prinz Gyula, Cholnoky Jenő) közül ketten – Reguly Antal és Cholnoky Jenő – megyénkhez köthetők, róluk is számos érdekes információ hangzik majd el az a látványos előadássorozatban.

Az előadások hétfőnként az A épület A1-es előadótermében (Veszprém, Egyetem u. 10.) 14 és 18 óra között mindenki számára nyitottak, szabadon látogathatók a következő napokon:

2012. február 13. és 20. illetve március 12., 19. és 26.

 

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

További információ:

Dallos-Biró Viktória
30/973-1224
Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.