Az első lépés

Aláírták a HEMO önkormányzati tulajdonba vételét megalapozó együttműködési megállapodást csütörtökön a városházán. Amíg a hivatalos átadás-átvétel nem zajlik le, bérleti szerződést kell kötni az intézmény üzemeltetésére az önkormányzat és a minisztérium között.

Aláírták a HEMO önkormányzati tulajdonba vételét megalapozó együttműködési megállapodást csütörtökön a városházán.

2012 januárjában a közgyűlés támogatta a veszprémi HEMO épületének önkormányzati tulajdonba vételét, és felhatalmazta a polgármestert az átvételi folyamat elindítására. Az átvétel feltétele, hogy az önkormányzat együttműködési megállapodást kössön a Honvédelmi Minisztériummal, a veszprémi helyőrségben állomásozó katonai szervezetekkel és a honvédséghez kapcsolódó civil szervezetekkel. A megállapodás szerint az önkormányzat vállalja a katonai alakulatok rendezvényeinek, valamint a honvédséghez kötődő civil szervezetek működési feltételeinek térítésmentes biztosítását a HEMO-ban.

Az együttműködési szerződés ünnepélyes aláírására csütörtökön került sor a veszprémi városházán. Az ünnepélyes eseményen kézjegyével látta el a megállapodást Porga Gyula, Veszprém polgármestere, Szücs József ezredes, a Magyar Honvédség Légi Vezetési és Irányítási Központjának parancsnoka, Zentai László ezredes, az MH 54. Veszprémi Radarezred parancsnoka, Soós Gyula őrnagy, az MH Nyugat-Magyarországi Hadkiegészítő Parancsnokság toborzó és érdekvédelmi osztályának megbízott osztályvezetője, valamint Samu Imre, Gödri Dezső, Varga László, Juhász János és Oláh József a honvédséghez kötődő társadalmi szervezetek képviseletében. Hende Csaba honvédelmi miniszter egyéb elfoglaltsága miatt nem tudott Veszprémbe utazni, ezért egy későbbi időpontban hitelesíti aláírásával az együttműködési megállapodást.

Ezzel a HEMO önkormányzati tulajdonba vételének első lépése megtörtént. Amíg a hivatalos átadás-átvétel nem zajlik le, bérleti szerződést kell kötni az intézmény üzemeltetésére az önkormányzat és a minisztérium között. Az előzetes egyeztetések alapján a város évi 12 000 Ft (jelképes) bérleti díjat ajánlott fel az használatáért, és ajánlatát elküldte a Honvédelmi Minisztériumnak.

Forrás: Vehír.hu