Gyártócsarnokot avattak Veszprémben

Több, mint 700 milliós beruházást avattak pénteken a Valeonál Veszprémben. – A Valeo sikere egyaránt köszönhető a magyar elképzeléseknek, a minőségi technológiának, valamint a veszprémi embereknek is – fogalmazott köszöntőjében Roland Galharague, Franciaország magyarországi nagykövete.

A város második legerősebb vállalkozásának, a Valeo Auto-Electric Magyarország Kft. új gyártócsarnokának átadása Magyarország sikere is.


Roland Galharague

– A Valeo sikere egyaránt köszönhető a magyar elképzeléseknek, a minőségi technológiának, valamint a veszprémi embereknek is – fogalmazott köszöntőjében pénteken Roland Galharague, Franciaország magyarországi nagykövete. A Valeo – folytatta – a helyi munkaerő képességeinek fejlesztésére törekszik, majd hozzátette: Magyarország növekedése a közösség sikere is, mely sikert máshol is meg lehet ismételni majd.


Fónagy János

Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára az üzem megnyitóján és alapkőletételén a gyarapodás fontosságát húzta alá: egy új gyártócsarnok megnyitása, a fejlesztés, a sikeres pályázás új munkahelyeket és termelésbővítést jelent. Példaértékűnek találta a vállalat, a magánszféra, valamint az állam közötti együttműködést. A cég megalapítása óta Veszprém városának a második, míg a megye harmadik legerősebb vállalkozásává nőtte ki magát.

– A sikert nem adják ingyen, ezért meg kell dolgozni – emlékeztetett. A kormány arra törekszik, hogy folyamatosan javuljanak a vállalkozások gazdasági feltételei és lehetőségei. Az államtitkár aláhúzta: a cél az egyenletes és fenntartható fejlődés, egy modern és versenyképes Magyarország létrehozása. Az Új Széchenyi-terv segítségével törekednek a lehető legtöbb európai uniós forrás felhasználására. Hozzátette, csak a fejlesztés, a termelés és gyártásnövelés, a bővülés jelent megoldást a jelenlegi gazdasági nehézségekre itthon és Európában egyaránt.


Molnár Tamás

Molnár Tamás, a Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség ügyvezetője hangsúlyozta: a gyár bővítését a megnövekedett vevőigényekhez kapcsolódó kapacitásnövekedés tette szükségessé. A beruházás összköltsége nettó 706 millió forint volt, azonban mivel egyes munkálatok önerőből valósított meg, így a pályázatban bemutatott fejlesztés összköltsége nettó 650 millió forint volt. Ennek eredményeként kialakult egy 3500 négyzetméter alapterületű létesítmény, mely biztosítani tudja az igényeket – tájékoztatott Molnár Tamás. Az új épület a munkakörülményeket is javítja, mely lehetővé teszi 25 fő új munkavállaló alkalmazását. A Valeo az elképzelések megvalósításához 174 millió forint értékű támogatást kapott, tette hozzá.


Jacques Aschenbroich

A köszöntők sorát Jacques Aschenbroich, a Valeo Csoport vezérigazgatója zárta, aki beszédében kiemelte: a vállalat gyors fejlődése a nyereségesség csökkenése nélkül vált lehetővé.

Ezt követően került sor a szalagok átvágására, illetve a Kutatás Fejlesztési Központ alapkőletételére.

Forrás: Vehír.hu