Erősödő brit kapcsolatok

Jonathan Knott - aki 2012 februárja óta Nagy-Britannia magyarországi nagykövete - csütörtökön bemutatkozó látogatást tartott Veszprémben. A nagykövet legfőbb célja, hogy a magyar és az angol kereskedelmi kapcsolatokat felélénkítse. Véleménye szerint sokkal nagyobb potenciál van benne, mint amennyit látunk.

A Veszprémbe látogató brit nagykövet legfőbb célja, hogy a magyar és az angol kereskedelmi kapcsolatokat felélénkítse. Véleménye szerint sokkal nagyobb potenciál van benne, mint amennyit látunk.

Jonathan Knott 2012 februárja óta Nagy-Britannia magyarországi nagykövete. Csütörtökön bemutatkozó látogatást tartott Veszprémben, s tájékozódott a térség aktuális gazdasági, politikai és kulturális ügyeiről. – A polgármesterrel történő megbeszélés folyamán találtunk olyan területeket, ahol együttműködhetünk, ilyen lehet a megújuló-, és a zöld energia, a hulladékkezelés, a kutatásfejlesztés, valamint az oktatás – mondta el a jó hangulatú eszmecserét követően Jonathan Knott.

Porga Gyula ajándékcsomaggal kedveskedett vendégének, amely egyebek mellett veszprémi turisztikai kiadványokat, mise bort, valamint a város címerével díszített Ajka kristály poharat tartalmazott.

A brit nagykövet a nap folyamán előadást tartott a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában, cégvezetőkkel beszélgetett, angol érdekeltségű vállalatoknál tett látogatást. Az üzleti nap befejezéseként dr. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes és Porga Gyula polgármester vendégeként megnézte a VeszprémFesten fellépő brit származású Matt Bianco produkcióját. 

Forrás: Vehír.hu