Tánc és zene a veszprémi ünnepen

Közösség, kereszténység, magyarság adják azt a szilárd alapot, melyekre Szent István építette az államot, mondta Porga Gyula polgármester az esti ünnepi műsorban, melyen a Veszprém Táncegyüttes gálaműsorát is láthatta a várszínpad közönsége.

Közösség, kereszténység, magyarság adják azt a szilárd alapot, melyekre Szent István építette az államot, mondta Porga Gyula polgármester az esti ünnepi műsorban.

Gizella, Szent István feleségének városában ismernünk kell történelmi múltunkat - emelte ki beszédében. Tudnunk kell, kik vagyunk, hogy nem vagyunk egyedül. Őseinkre is tekintünk, amikor saját eredetünkre tekintünk, a múlt ismerete nélkül a jelent és a jövőt sem értjük. Az államalapító szilárdsága ma is megtart bennünket. Szent István a törvényesség és a rend megteremtője, Magyarország a törvényesség és a rend állama.

A polgármester hangsúlyozta az összefogás szükségességét. Összefogás nélkül Magyarország napjai megszámláltattak. Az összefogás közös sorsunk, magyarságunk elismeréséből fakad.

Az ünnepen a Veszprém Táncegyüttes gálaműsorát láthatta a várszínpad közönsége. A moldvai táncok, györgyfalvi legényes, tirpák táncok bemutatásával a táncosok megadták az est alaphangját, a közönség lelkesen fogadta a színvonalas produkciót. A gála után "A zene az kell" címmel adott koncertet Miller Zoltán, akit nemcsak budapesti színpadokról, de az Emberek együttes énekeseként is ismernek a nézők. 2000-ben Emerton díjat kapott, mint az Év legjobb musical énekese, 2004-ben pedig az Év legnépszerűbb színésze kategóriában vehetett át a Súgó Csiga díjat. Első szólólemeze 2008-ben jelent meg.

Az Óváros téri utcabál este kilenc órakor kezdődött, a '70-es, '80-as évek slágereire rophatják a bulizni vágyók. A sokak által várt ünnepi tűzijátékot tíz órától csodálhatták meg a veszprémiek.

Forrás: Napló-Online