Egységes arculatot kap a város

A közgyűlés egyetértett abban, hogy az önkormányzati intézmények, cégek, szervezetek működését, színvonalát és arculatát előre meghatározott szintre kell emelni. Ennek eszköze a városmarketing stratégia és az azt vizuálisan megerősítő, arculati kézikönyvben meghatározott egységes megjelenítés. 

A képviselők jóváhagyták a marketingstratégiát   

A közgyűlés jóváhagyta a város marketingstratégiáját, a királynék városának intézményei egységes arculattal jelennek meg.

 
A közgyűlés egyetértett abban, hogy az önkormányzati intézmények, cégek, szervezetek működését, színvonalát és arculatát előre meghatározott szintre kell emelni.
Ennek eszköze a városmarketing stratégia és az azt vizuálisan megerősítő, egységes arculati megjelenítés. A "Veszprém, a királynék városa" szöveg mellett új grafikai elem jelenik meg. 
 
 
Nem egyszerre, fokozatosan vezetik be a ''királynék városának'' új logóját.

A marketingstratégia jóváhagyásával módosították az önkormányzat és az MKB Veszprém KC között 2011-ben kötött együttműködési megállapodást; az MKB Veszprém KC játékosai  már ebben a szezonban használhatják az új logóval ellátott  csapatmezeket.

Siklódi Levente úgy fogalmazott: a stratégiával a város tudatosan és egységesen kommunikálja önmagát, erősíti az itt élők identitását.

Porga Gyula polgármester azt mondta: az új logó egy időben való bevezetése nagy költséget jelentene, fokozatosan teszik meg. A bevezető utaknál lévő köszöntőtáblák cseréje sem olcsó, jó állapotban is vannak.

 
Lecserélik a Veszprém - Isten hozta' feliratú táblákat is.

A közgyűlésen hosszú vita volt a belvárosi tornacsarnok értékesítéséről, amelyet a veszprémi érsekség 180 millió forintért vásárol meg, de a Szilágyi iskola mellett továbbra is biztosítja  az Ipari Szakközépiskola és Gimnázium számára a tornatermi lehetőséget.

Hartmann Ferenc (MSZP) és Katanics Sándor (DK) úgy vélte, az önkormányzat áron alul adja el az ingatlant, nem a város érdekeit szolgálja. A képviselők többsége ennek ellenkezője mellett érvelt: a csarnok továbbra is a veszprémiek, a város sportját szolgálja. 

Forrás: Napló-Online.hu