Illatos Advent - szeretettel, fénnyel, hittel

Nagy Károly apát, kanonok és Némedi Lajos alpolgármester meggyújtotta a Szentháromság téren a város adventi koszorújának első gyertyáját. A karácsonyt megelőző négy hétben, az advent idején számtalan vallásos és szórakoztató program várja a kicsiket, nagyokat egyaránt.

Nagy Károly apát, kanonok és Némedi Lajos alpolgármester meggyújtotta a Szentháromság téren a város adventi koszorújának első gyertyáját. Megkezdődött az Illatos advent.

A hagyományoknak megfelelően az önkormányzat és az érsekség közösen várja Jézus születésének ünnepét. A karácsonyt megelőző négy hétben, az advent idején számtalan vallásos és szórakoztató program várja a kicsiket, nagyokat egyaránt. Illatos advent első hétvégéjén – többek között - koncertek, Kabóca játéktér, népművészeti vásár, pásztorjáték várta a veszprémieket, akik nagy számban látogattak ki az eseményre.

 
 
A programsorozat egyik legszebb pillanata hétről-hétre, amikor az önkormányzat és az érsekség egy-egy reprezentáns képviselője meggyújtja a Szentháromság téren található nagy városi adventi koszorún található gyertyák egyikét. Az első gyertya fényét Nagy Károly apát, kanonok és Némedi Lajos alpolgármester lobbantották fel.
- Az Úr eljövetelének várása sajnos nagyon elsekélyesedett. Felszínesé vált. Kiüresedett. Ezért is indította el Veszprém önkormányzata és az érsekség közösen az Illatos adventet, hogy megmutassa és visszaadja advent, a várakozás időszakának értékeit, hogy újra érezzük a hit, a fény, a szeretet erejét – mondta köszöntőjében Nagy Károly.
 
 
Némedi Lajos visszaemlékezett az évtizedekkel ezelőtti adventekre, amikor a várakozás azt jelentette, hogy ki tud több déligyümölcsöt és márkás technikai eszközöket beszerezni. Szerencsére ez már a múlté. És a jelenlévők szép száma is mutatja, szükségünk van az adventi hetek lelki felkészülésére, Jézus születését megelőző időszak elmélyülésére.
 
 
A köszöntő gondolatok után Nagy Károly apát, kanonok megszentelte a koszorút, Némedi Lajos pedig meggyújtotta az első gyertyát. Ezt követően a Szirt együttes: Andrássy Frigyes, Andrássy Krisztina és Sánta Jolán operaházi művészek adtak koncertet.
 

Forrás: Vehír.hu