Megújult a Vár Áruház

Mintegy nettó 213 millió forintból újult meg a Vár Áruház épülete, amelyet csütörtök délután adtak át. A fejlesztéssel az épület külső homlokzata teljesen megújult, emellett a teljes külső homlokzat kiegészítő hőszigetelést kapott.

Mintegy nettó 213 millió forintból újult meg a Vár Áruház épülete, amelyet csütörtök délután adtak át.

A belváros megújítását szolgáló európai uniós támogatással megvalósuló projekt teljes összköltsége megközelíti a 700 millió forintot, ehhez nyert el a város 567,5 millió forintos támogatást, ennek volt része a Vár Áruház épületének 40 százalékos támogatással történő megújítása.

 

Ferenczy Gábor, Porga Gyula és Kukoda Nándor

Az átadón Porga Gyula polgármester, Ferenczy Gábor, a Pro Veszprém Kft. ügyvezetője és Kukoda Nándor, a SÉD-Coop 2000 Zrt. elnök-vezérigazgatója méltatta a fejlesztést.

Elhangzott, a munkálatok tavaly novembertől az idei év májusáig folytak, a fejlesztéssel az épület külső homlokzata teljesen megújult. Emellett a teljes külső homlokzat kiegészítő hőszigetelést kapott. A déli homlokzat festett, hőszigetelő üvegburkolattal készült, melynek egyes elemeit háttérburkolattal is ellátták, a többi oldalnál homlokzatburkoló lemezeket alkalmaztak. A déli oldalon előtető is készült, a tető pedig új hő- és vízszigetelést kapott.

Forrás: Veszprémi 7 Nap