Napirenden az intermodális pályaudvar megvalósíthatósága

Veszprém város önkormányzata rendkívüli közgyűlést tartott csütörtökön. Az első napirend keretében a képviselők jóváhagyták az intermodális pályaudvar és kapcsolódó közösségi közlekedés-fejlesztések megvalósíthatósági tanulmány munkaközi változatát.

Veszprém város önkormányzata rendkívüli közgyűlésen tárgyalt öt napirendet csütörtökön, köztük legfontosabbként az intermodális pályaudvar megvalósíthatósági tanulmányt.

Az első napirend keretében a képviselők jóváhagyták az intermodális pályaudvar és kapcsolódó közösségi közlekedés-fejlesztések megvalósíthatósági tanulmány munkaközi változatát. A tanulmányt három cég konzorciumban készítette el 369,7 millió forintért az önkormányzat számára. A képviselők ezzel kapcsolatosan tették meg észrevételeiket.

 

Veszprém, vasúti pályaudvar

Hartmann Ferenc (Demokraták Veszprémért) azt emelte ki, hogy amennyiben valamiért elmaradna a vasútvonal fejlesztése, akkor a teljes intermodális csomópont kialakítás értelmetlen lenne.

Gerstmár Ferenc (LMP) az ügy horderejénél fogva arra tett javaslatot, meg kell vizsgálni az intermodális csomópont hatékonyságát azon városok esetében, ahol már ez megvalósult.

 

Öregedő járműpark a helyi közlekedésben

Forgóné Kelemen Judit (Jobbik) az ügy fontossága miatt népszavazást kezdeményezne a csomópont kérdésével kapcsolatban.

Porga Gyula polgármester fontosnak tartja, hogy a lakosságot mindinkább a tömegközlekedés felé kell terelni, illetve azt is, hogy ilyen jelentős változások előnyeit minél szélesebb körben megértessék és elfogadtassák a lakossággal.

 

Veszprémi autóbusz pályaudvar az 1960-as években

Az önkormányzat döntött még a Jutasi úti sporttelep fejlesztéséről, az ehhez kapcsolódó, MLSZ-szel való együttműködés megkötéséről.

Módosították az önkormányzati fenntartású intézmények földgázbeszerzésére vonatkozó kötelezettségvállalást, valamint több ponton módosították a város településrendezési eszközeit.

Forrás: Veszprémi 7 Nap

Részletek az Európai Uniós pályázatról itt >>

 

Letölthető dokumentum:

icon VMJV Intermodális pályaudvar megvalósíthatósági tanulmány 1. ütem (27.36 MB) 

icon VMJV Intermodális pályaudvar megvalósíthatósági tanulmány 2. ütem (39.23 MB)