Minősített közművelődés a lakótelepen

Az egyik legrangosabb állami elismerést, a Minősített Közművelődési Intézmény címet kapta meg az Agóra Veszprém Kulturális Központ – Veszprém megyében elsőként. Az elismerést Neveda Amália igazgató vette át a Magyar Kultúra Napján Budapesten.

Az egyik legrangosabb állami elismerést, a Minősített Közművelődési Intézmény címet kapta meg az Agóra Veszprém Kulturális Központ – Veszprém megyében elsőként. A címet Fekete Péter államtitkár és dr. Fülöp Péter helyettes államtitkár adta át Neveda Amália igazgatónak a Magyar Kultúra Napján Budapesten, az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

A Minősített Közművelődési Intézmény cím a kiemelkedő teljesítményt nyújtó közművelődési intézményeknek adományozható pályázati úton, melyet az Emberi Erőforrás Minisztériuma hirdetett meg.

Neveda Amáliát az átadó után sikerült elérnünk, aki elmondta, hogy a sikeres pályázat elkészítése az intézmény munkatársait dicséri, a cím ugyanakkor közös siker partnereikkel, a civil szervezetekkel, látogatókkal és minden kultúra pártolóval.


Neveda Amália, az Agóra Veszprém Kulturális Központ igazgatója

Az Agóra Veszprém speciális feladatot lát el a városban, ugyanis közművelődési intézményként az elsődleges feladata, hogy rendezvényeivel a kulturális életben is felszámolja az egyenlőtlenségeket. Ehhez pedig szükség van arra, hogy folyamatosan figyelje az emberek igényeit, visszajelzéseit és ezek alapján szervezze programjait.

Ezeket a szempontokat vizsgálta két auditor, amikor az Agórában a helyszínen tekintették meg, hogy a pályázatban leírtak mennyire fedik a valóságot.

A cím viselése 3 évig szól, utána újból lehet pályázni. Az intézmény célja viszont a Közművelődési Minőség Díj, mely örökös díj, de ennek előfeltétele a mostani cím megszerzése volt.

– A jövőben erre fogunk törekedni, és természetesen a minőségi munkát fogjuk folytatni továbbra is

 zárta gondolatait az igazgató.

Forrás: Vehír.hu
(Kép: Domján Attila)