Újra lesz Kabóciádé!

Huszonnyolcadik alkalommal rendezik meg a Kabóciádé családi fesztivált július 30. és augusztus 1. között a Séd-völgyben. A fesztivál most először lesz háromnapos, az előadások mellett koncertek, táncház és kreatív közös alkotás is szerepel. 

Huszonnyolcadik alkalommal rendezik meg a Kabóciádé családi fesztivált július 30. és augusztus 1. között a Séd-völgyben.

A fesztivál most először lesz háromnapos, és a szervezők azt ígérik, hogy a hétvége során a legkisebbektől a szülőkig mindenki találhat magának való programot a kínálatban, amelyben az előadások mellett koncertek, táncház és kreatív közös alkotás is szerepel.

A repertoárban nagyobb szerepet kaptak a vendégelőadások, amiket nagynevű intézmények és kis, családi bábszínházak egyaránt prezentálnak.

Néhány meghívott teátrum azonban nemcsak egy-egy darabbal, hanem játékterekkel is készül, így a megszokott Kabócás lehetőségek mellett újdonságok is várják a gyerekeket.

Szombaton egy különleges évfordulót is megünnepelhetünk: a Helka tizedik “születésnapján” író-olvasó találkozót rendeznek Nyulász Péterrel. 

A kreativitás jegyében szombaton és vasárnap délután közös bunkerépítésre invitálják a gyerekeket, akik Tarczy István képzőművész segítségével formálhatják saját elképzeléseik szerint az együtt létrehozott építményt.

Szőke Kavinszki András, a színház igazgatója a hétfői sajtótájékoztatón rámutatott, hogy a járvány miatt hosszú ideje nem volt már lehetőség arra, hogy az alkotók és közönségük személyesen, előadáson kívül találkozzon egymással.

A kontaktusok hiánya a kicsiknél különösen mély nyomot hagyott, ezért fontos, hogy visszavezessék őket a közösségi életbe.


Forrás: Vehír.hu
Kép: Domján Attila