Megújult a Vilonyai úti gyermekorvosi rendelő

Elkészült, és várhatóan heteken belül, február vége előtt fogadhat újra betegeket a Vilonyai úti orvosi rendelő – hangzott el a műszaki átadáson szerdán.

Elkészült, és várhatóan heteken belül, február vége előtt fogadhat újra betegeket a Vilonyai út 2/B szám alatti orvosi rendelő – hangzott el a műszaki átadáson tartott sajtótájékoztatón szerdán.

Az orvosi rendelőt 46 millió (36 millió eu-s támogatás, 10 millió önkormányzati önrész) forintból újították meg. Az 1989-ben épült panelház földszintjén található 120 négyzetméteres ingatlanon energetikai korszerűsítéseket és akadálymentesítést végeztek, valamint az elavult épületszerkezeteket és hálózatokat építették újjá.

Nyílászárókat is cseréltek, továbbá a hőszigetelést és a fűtést modernizálták. A rendelő hátsó bejáratánál előtér, kézmosó és szolgálati WC is épült, ahogy egy teakonyha, babakocsi tároló és öltöző is helyet kapott. Az épület előtt akadálymentes parkolót készített a kivitelező – áll a hivatalos tájékoztatásban.

A sajtóbejáráson Brányi Mária alpolgármester közölte, a gyermekorvosi rendelő megújítása egy TOP-os fejlesztési csomag utolsó eleme, melynek során az elmúlt években összesen 6 orvosi rendelőt építettek meg vagy újítottak fel Veszprémben, Kádártán és Gyulafirátóton.

Az egészségügyi alapellátást biztosító orvosi rendelők infrastruktúra fejlesztésére összesen 510 millió forintot költöttek. Az alpolgármester szerint a TOP-os fejlesztéssorozat sikeresnek mondható, hisz a veszprémi rendelők több mint egyharmada újult meg az elmúlt néhány évben.

A bejáráson Ovádi Péter parlamenti képviselő is részt vett, aki úgy fogalmazott, van még tennivaló a helyi orvosi rendelők megújításával kapcsolatban, ám azon dolgozik hogy minél több fejlesztést hajtsanak végre ezen a területen. Kiemelte, a kormány Magyar Falu Programja és az EU TOP-os fejlesztései többek között ezen célokat is szolgálják.

 
 
Forrás: Vehír.hu
Kép: Kovács Bálint

Tájékoztató az új rendelési időkről 2022. január 31-től itt >>

A felújítás EU pályázatának adatai itt >>