Sok a tennivaló - Baumgartner Lajos képviselő beszél...

A 9-es választókörzet képviselője, Baumgartner Lajos beszél a következő esztendők feladatairól, az elvégzendő munkák fontosságáról.

- A Stadion, az Egyetem és a József Attila utca határolja a választási körzetemet, ahol mintegy 4500 választópolgár lakik. Családi házas övezet és panel épületek egyaránt megtalálhatók ezen a területen...

A 9-es választókörzet képviselője, Baumgartner Lajos beszél a következő esztendők feladatairól, az elvégzendő munkák fontosságáról.

A Stadion, az Egyetem és a József Attila utca határolja a választási körzetemet, ahol mintegy 4500 választópolgár lakik. Családi házas övezet és panel épületek egyaránt megtalálhatók ezen a területen. Az intézményeket tekintve két általános iskola, gimnázium, óvoda, kollégium tartozik hozzám, de a Pannon Egyetem egyes részei is ebben a körzetben találhatók, valamint egy nyugdíjas klubnak is otthont ad ez a városrész.

 

A választópolgároktól újabb négy évre kaptam bizalmat, ami arra inspirál, hogy tovább haladjak a már megkezdett úton. Rengeteg feladat vár rám a következő időszakban. A Hóvirág lakótelep közparkjaira, zöld növényzetére felújítás vár, bár eddig is jelentős lépéseket tettünk környezetünk megszépülése érdekében. Elkezdtük a zöld területek rendbetételét, bár az elmúlt időszakban folyó csatornázási munkálatok ezt nehezítették. A Simonyi iskolához tartozó sportpályák azonban teljesen megújultak az itt élő sportkedvelők nagy örömére.

Sajnos a költségvetés meglehetősen szűkös és kevés lehetőséget ad arra, hogy átfogó rehabilitáció valósuljon meg ebben a körzetben, azonban rövidesen kidolgozunk egy koncepciót erre vonatkozóan, hogy ha pályázati források adódnak, akkor jó eséllyel indulhassunk és elkezdődhessen a rekonstrukció a legégetőbb területeken. Nagyon sok kőtámfal, kőlépcső található a körzetben, ezek balesetveszélyes részeit is folyamatosan javítani kell.

A Simonyi iskola jelentős felújításon esett át, így itt most kevesebb a feladat. A Botev iskola főépületében számos felújítás kezdődik még ebben az évben. Az iskola sportpályára is ráfér a javítás, a képviselői keretem terhére szeretném beindítani a munkálatokat. A Vetési gimnázium sportcsarnokában a szokásos karbantartási munkálatok mellett további felújítások várhatóak. Szomorú számomra, hogy az Egry Körzeti Óvoda pályázati forrás hiányában eddig nem tudott megújulni, azonban az épület tetőszerkezetét feltétlenül szigetelnünk kell ebben az évben.

Ha a központi források megnyílnak a panel épületek energiatakarékossága jegyében, akkor ezen a területen is tovább folytatódhatnának az ehhez kapcsolódó rekonstrukciók.

Végezetül, talán az egyik legnagyobb álmom, hogy a stadionban jelentős beruházásokat valósítunk meg pályázati források igénybevétele mellett, melynek eredményeképpen nem csak sporteseményekre lenne alkalmas a komplexum, hanem egyéb más rendezvényekre is.

Mindezekből látszik, a következő négy évre is bőven akad új feladat a korábbi időszak elváratlan szálaival együtt.

Forrás: Vehir.hu