Ellenőrizték a Séd völgyét

A Közép-dunántúli Regionális Monitoring Bizottság Veszprémben tartotta meg soron következő ülését hétfőn. A Közép-dunántúli Operatív Program részeként több projekt is fut a megyeszékhelyen, amelyek jó minőségben, színvonalasan tudják szolgálni a pályázatokban leírt célokat.

A Veszprémben folyó munkálatok jó minőségben, színvonalasan tudják szolgálni a pályázatokban leírt célokat.

A Közép-dunántúli Regionális Monitoring Bizottság Veszprémben tartotta meg soron következő ülését hétfőn, ennek apropója, hogy a Közép-dunántúli Operatív Program részeként több projekt is fut a megyeszékhelyen.

 
Séd-völgy a felújított Jezsuita-kolostorral

A bizottsági ülésen többek között elhangzott, a Kolostorok és kertek a veszprémi vár tövében projekttel kapcsolatban nem érkeztek olyan szakmai észrevételek, amelyek megkérdőjeleznék a támogatás odaítélését – mondta Temesvári Balázs, a Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség igazgatója. A bizottsági tagok sikeres beruházásként definiálták a fejlesztéseket, ezt támasztja alá a látogatói kör jelentős növekedése is. – Mint minden infrastrukturális elemmel ellátott projekt esetében, itt is vannak olyan kis hiányosságok, amelyek az üzemeltetés kapcsán várnak megoldásra – hangsúlyozta az igazgató. Hozzátette, az ülésen megállapították, a Veszprémben folyó munkálatok jó minőségben, színvonalasan tudják szolgálni a pályázatokban leírt célokat. A háromórás megbeszélést követően Brányi Mária alpolgármester vezette körbe a bizottság tagjait a Séd völgyében.

 
Új szükőkút a Margit téren

A monitoring bizottság feladata, hogy az egyes programok végrehajtási mechanizmusát ellenőrizzék, illetve olyan javaslatokat fogalmazzanak meg, amelyek a további pályázati kiírásoknál fontos szempontok lehetnek a végrehajtásért felelős szervezeteknél. A bizottság tagjai a fejlesztési ügynökség munkatársai mellett civil szervezetek, kamarák, szakmai szervezetek képviselői.

Forrás: Vehir.hu – kép: y