Fel a biciklire!

A Föld Napja alkalmából Critical Mass kerékpáros felvonulást tartottak Veszprémben április 22-én. Délután öt órakor indultak el az Óváros térről, majd szinte megkerülték a várost, és ugyanide visszatérve egyszerre emelték a biciklijüket a levegőbe...

A Föld Napja alkalmából Critical Mass kerékpáros felvonulást tartottak Veszprémben április 22-én.


Pálmai Tibor

– Évente kétszer szervezzük meg a Critical Mass kerékpáros felvonulást: ősszel az autómentes nap, tavasszal, április 22-én a Föld napja alkalmából. Ezzel szeretnénk felhívni a figyelmet a biciklisekre, fogadjanak el minket is a közlekedés résztvevőinek úgy, mint az autósokat – mondta el az indulás előtt Pálmai Tibor szervező.

Április 22-én délután öt órakor indultak el a kerékpárosok az Óváros térről, majd szinte megkerülték a várost, és ugyanide érkeztek vissza, ahol mindannyian egyszerre emelték a biciklijüket a levegőbe.


Dr. Strenner Zoltán

– Nagyon fontosak ezek az események, mert felhívja a figyelmet arra, hogy nem csak autóval lehet közlekedni, hanem kerékpárral is. Ezzel figyelmet fordítunk az egészséges életmódra is. A kerékpározás nagyon jó hagyományt ápol Veszprémben, ezt továbbra is népszerűsíteni kell. Hétvégente én is kerékpártúrákat teszek. A koromból adódóan már nem ugrálhatok, a biciklizés viszont minden ízületet megmozgat, de nem terhel túl – mondta dr. Strenner Zoltán önkormányzati képviselő, aki szintén letekerte a 6-7 kilométeres távot.


Ferencz Tamás

Ferencz Tamás a családjával és kutyájával érkezett. Tavaly vettek biciklit a családnak, akkor határozták el, hogy több időt szentelnek a sportnak. Külföldön vett egy utánfutót a kutyájuknak, így ő is mindig velük tarthat.

A Critical Mass felvonuláson minden korosztály képviseltette magát, hogy ezzel népszerűsítsék a kerékpározást.

Forrás: Vehir.hu