Virágzó Veszprém

Átadták a jutalmakat a Veszprém virágváros verseny nyerteseinek. Az idei „virágbajnokságon” több mint 30 közterület nevezett. Jutalmazták a Budai Dénesné által vezetett Haszkovó 14. társasház munkáját, és kiemeltéké az Endrődi út 61. teljesítményét is.

Átadták a jutalmakat a Veszprém virágváros verseny nyerteseinek. Az idei „virágbajnokságon” több mint 30 közterület nevezett.

Brányi Mária, Veszprém megyei jogú város alpolgármestere megköszönte mindenki közreműködését, majd átadta a díjakat.

Jutalmazták a Budai Dénesné által vezetett Haszkovó 14. társasház munkáját. Kiemeltéké az Endrődi út 61 teljesítményét is. Ez utóbbi társasház kertjének gondozását a Kertész Hajnalka által vezetett csapat már tavaly elkezdte, az idén pedig csak a koronát tették fel művükre. A harmad díjazott az Ifjúság utca 1. társasház lett. Őket Bácskay Béláné koordinálta.

Képviselői körzetekben végzett példaértékű, követendő munkája elismeréseként díjazták dr. Szága Lászlót, Halle u. 5 szám alatt élő lakost és társait, akik egy új megoldásnak köszönhetően be tudták virágosítani a gyógyszertár előtti területet. Korábban ezt senkinek sem sikerült tartósan megtenni.

Dicséretben részesült oktatási intézmény kategóriában a Padányi Bíró Márton Római Katolikus Gimnázium, Egészségügyi Szakiskola és Általános Iskola a fűszeres kertje és madáretető kertje kialakítása miatt. Az alpolgármester asszony elárulta, az iskola tanulói nem csak gyönyörködnek a kertjükben, hanem az ott termesztett fűszerekből készítenek maguknak teát is. Az ősz folyamán a VKSZ Zrt. negyvenöt fűszernövényt ad nekik ajándékba.

A vendéglátói egység kategóriában nyert a Betekints Hotel, ahol a kertért Tupcsi A. Péter volt a felelős. Brányi Mária kiemelte, a szálló gyönyörű kertjének hála az idelátogató turisták jó hírét fogják vinni Veszprémnek.

A magánkertek kategóriában jutalmat kapott Kovács Lajos (Lóczy u. 26.); a Németh Károlyné, Németh Attila, Horváth Istvánné és Kovács Ernőné által képviselt Cserhát u. 3; a Vécsey u. 2-4-9. nevében pedig Bodanicz Anna. A magánkertek családi ház kategóriájában Benkő Zoltánné, a Tulipán u. 3. családi ház kertjéért részesült elismerésben.

A rendezvény végén minden nevezőnek emléklapot adtak át. Amelyik versenyző nem volt jelen, az átveheti a polgármesteri hivatalban.

Forrás: Vehír.hu