Díjat nyert a Séd-völgyi rehabilitáció

A Magyar Tájépítészek Szövetsége „Acélvirág díjat” adományozott Veszprémnek „azon példamutató szakszerű munkáért, amit a településen átfolyó Séd patak mentén végeztek. Az elismerést Brányi Mária alpolgármester vette át a Hévízen tartott ünnepélyes díjkiosztón.

Az utóbbi évek legmarkánsabb közterületi uniós fejlesztése zajlott a városban, amit nem csak az idelátogatók, a helyiek, hanem ezúttal a szakma is honorált.

A Magyar Tájépítészek Szövetsége „Acélvirág díjat” adományozott Veszprémnek „azon példamutató szakszerű munkáért, amit a településen átfolyó Séd patak mentén végeztek. A völgyben a természeti elemek, a játszó, a pihenő, a sétáló és a történelmi emlékhelyek építményei, maradványai művészi összhangban, együtt élve a táj értékeit növelik.” – ismertette a Virágos Magyarországért verseny eredményét Brányi Mária sajtótájékoztató keretében kedden. Az elismerést múlt pénteken vehette át az alpolgármester a Hévízen tartott ünnepélyes díjkiosztón.

Az utóbbi évek legmarkánsabb közterületi uniós fejlesztése zajlott a városban, amit nem csak az idelátogatók, a helyiek, hanem ezúttal a szakma is honorált – mutatott rá Brányi Mária. Hozzátette, a megújuló belváros a következő években méltó lehet a Virágos Magyarországért verseny fődíjára is város kategóriában, amit egyébként idén Hévíz nyert el, faluként pedig Csopak győzedelmeskedett. Országszerte közel háromszáz település nevezett.

Brányi Mária úgy fogalmazott, az épített környezet a természeti adottságokkal kiegészülve, széles lakossági összefogással további sikereket érhetünk el ezen a megmérettetésen.

Tavaly a Virágos Magyarországért környezetszépítő versenyben a Magyar Turizmus Zrt. turisztikai különdíját nyerte el Veszprém.

Forrás: Vehír.hu