Itthon vagy a Szent Mihály-napon

Idén a Szent Mihály-napi búcsú három napig tart Veszprémben most hétvégén, az új helyszíne pedig a belváros lesz – hangzott el a szerdai sajtótájékoztatón a városházán. Porga Gyula polgármester elmondta, a rendezvény ebben az évben tartalmilag és nagyságrendileg is utoléri a Gizella Napokat.

Idén a Szent Mihály-napi búcsú három napig tart Veszprémben most hétvégén, az új helyszíne pedig a belváros lesz – hangzott el a szerdai sajtótájékoztatón a városházán.

Porga Gyula polgármester elmondta, a rendezvény ebben az évben tartalmilag és nagyságrendileg is utoléri a Gizella Napokat. Idén is lesz kirakodóvásár, pásztorkutya bemutató, azonban most a Szentháromság téren is felállítanak egy színpadot, ahol különféle előadásokat tekinthetnek meg az érdeklődők. A rendezvény természetesen idén is ingyen látogatható.

A program különlegessége, hogy az "Itthon vagy – Magyarország, szeretlek!" hétvégéje is a Szent Mihály napról szól, amihez a város is csatlakozott. A polgármester közölte, Veszprémben már megvolt az alapja ennek az ünnepségnek, így csak kibővíteni kellett azt. A közszolgálati televízió a hétvégén többször is élőben jelentkezik be városunkból – árulta el Porga Gyula.

Neveda Amália, a Városi Művelődési Központ igazgatója elmondta, az idei év újdonsága a várban felállított színpad. A közszolgálati televízió közvetíti a Szent Mihály Bazilikában dr. Márfi Gyula érsek által celebrált szentmisét és az utána következő pásztorok bejövetelét, valamint szombaton és vasárnap két és három óra között bejelentkezik a Színházkertből és a múzeumtól. A rendezvény vasárnap este fél tízkor tűzgyújtással zárul.

Skobrák Ferenc, a Duna-Tisza Magyar Pásztorkutyás Hagyományőrző és Sport Egyesület vezetője is szólt néhány szót a sajtótájékoztatón. Közölte, egyesületüket ezeknek a kutyafajoknak a védelmére alapították.

A rendezvény helyszíne most ugyan kisebb lesz, ezért nem tudják megrendezni az országos bajnokság aktuális fordulóját, de a pásztorság hagyományait így is nagyon jól be tudják mutatni. 

Forrás: Vehír.hu

Részletes program >>