Erősebb a turizmusunk, mint a válság előtt

2012-ben 5,5 százalékkal több külföldi érkezett az országba, mint egy évvel korábban, a vendégéjszakák száma pedig összesen 8,1 százalékkal növekedett, ezzel párhuzamosan nőtt a vendégek száma, valamint az itt eltöltött idő is  hangzott el egy szakmai fórumon a napokban Veszprémben. 

2012-ben 5,5 százalékkal több külföldi érkezett az országba, mint egy évvel korábban, a vendégéjszakák száma pedig összesen 8,1 százalékkal növekedett - hangzott el egy szakmai fórumon a napokban Veszprémben.

Porga Gyula polgármester a Közép-dunántúli Regionális Marketing Igazgatóság rendezvényének köszöntőjén elmondta, Veszprém komolyan veszi a turizmus és az idegenforgalom fejlesztését, a város jövőjét úgy közelítjük meg, hogy a helyi polgárok igényeit kielégítsük, s közben minél több vendéget csalogassunk hozzánk.Porga Gyula

Horváth Gergely, a Magyar Turizmus Zrt. turisztikai vezérigazgató-helyettese a turizmus pozitív eredményeiről tartott beszámolót a régió főbb turisztikai szolgáltatói számára. Többek között elhangzott, 2012-ben 5,5 százalékkal több külföldi érkezett az országba, mint egy évvel korábban, a vendégéjszakák száma pedig összesen 8,1 százalékkal növekedett, ezzel párhuzamosan nőtt a vendégek száma, valamint az itt eltöltött idő is.

A vezérigazgató-helyettes rámutatott, a külföldi vendégéjszakák száma 12 százalékkal magasabb számot mutatott az előző évben, mint a válság előtt 2007-ben, de a hazai utazók száma is 3,5 százalékos emelkedést adott ebben az időszakban. A kereskedelmi vendégforgalom növekedése idén is folytatódott. Az év első nyolc hónapjában 6,1 millió vendég (+5,6 százalék) 16,2 millió vendégéjszakát töltött el (+4,7 százalék).

 

Horváth Gergely

Elhangzott, a 2014-es évre vonatkozó marketing tervek elsősorban a változó országokhoz, igényekhez, és utazási szokásokhoz igazodnak, a belföldi elképzelések pedig a négy évszaknak megfelelő turisztikai kínálat kidolgozására irányulnak. Télen az egészségturizmus, tavasszal az aktív turizmus, nyárona  vízparti turizmus, ősszel pedig a bor és gasztronómiára hívják fel a figyelmet.

A Közép-dunántúli Regionális Marketing Igazgatóság részéről Bodrogai László a régió marketing igazgatója adott tájékoztatást. A marketingstartégiával kapcsolatban a résztvevők véleményét is várták, a végleges koncepciót november végére készítik el.

Forrás: vehír.hu