Üzemel a parkolóház

Hivatalosan is átadták a 190 férőhelyes parkolóházat a Bagolyvár utcában szerdán. A belvárosi rehabilitáció utolsó nagy elemét már karácsony előtt birtokba vehették az autósok, és az ünnepeket megelőző nagy forgalomban sikeresen vizsgázott a létesítmény.

Hivatalosan is átadták a 190 férőhelyes parkolóházat a Bagolyvár utcában szerda délután.

 

Temesvári Balázs, Porga Gyula, Kukoda Nándor

A belvárosi rehabilitáció utolsó nagy elemét már karácsony előtt birtokba vehették az autósok, az ünnepeket megelőző megnövekedett forgalomban sikeresen vizsgázott a létesítmény – derült ki Porga Gyula polgármester köszöntőjéből.

A parkolóhelyek bővítése a város közlekedésfejlesztési koncepciójának is része volt: a jelenlegi városszerkezet a nyolcvanas években alakult ki, amikor még jóval kevesebb autó közlekedett. Ma már több mint 23 ezer személygépjárművet regisztráltak a városban, a közel 25 ezer háztartásra vetítve majdnem kijelenthetjük, hogy minden háztartáshoz tartozik egy kocsi is.

A belvárosi rehabilitációt nagyban erősíti majd az új parkolási lehetőség. A Kossuth utcán működő vállalkozások versenyhátrányban voltak a hipermarketekkel szemben éppen az egyszerű megközelíthetőség hiánya miatt, ez most megoldódott. A vállalkozások mellett a belvárosi rendezvények is könnyebben elérhetőek lesznek a fejlesztésnek köszönhetően.

Kukoda Nándor, a VKSZ igazgatósági elnöke szerint kevesen gondolták egy évvel ezelőtt, hogy december végére, szűk öt hónapos építkezés után működőképes parkolóház épülhet fel a Lovassy gimnáziummal szemben. A vállalkozó megköszönte minden résztvevő munkáját.

Temesvári Balázs, a VKSZ vezérigazgatója hangsúlyozta: a VKSZ csapata birtokba vette az épületet, technikailag és műszakilag biztosítja annak az üzemeltetését, mindezt a parkolási üzemtől megszokott színvonalon.

Forrás: Vehír.hu