Ünnepélyes altisztavatást tartottak a Szentháromság téren

Arra tesznek esküt az altisztek, hogy megvédjék hazánkat, szolgálják az ország érdekeit, s ha kell életük feláldozásával is teljesítsék kötelességüket. 

Benkő Tibor vezérezredes mondta el mindezt szombaton, a Szentháromság téren tartott ünnepi altisztavatáson.

Arra tesznek esküt az altisztek, hogy megvédjék hazánkat, szolgálják az ország érdekeit, s ha kell életük feláldozásával is teljesítsék kötelességüket. Benkő Tibor vezérezredes mondta el mindezt szombaton, a Szentháromság téren tartott ünnepi altisztavatáson.

A honvéd vezérkar főnöke a 106 felsorakozott altisztjelölt előtt kijelentette: életre szóló elkötelezettség ez minden katona részére. Ezt követően Körtvélyessy Zsolt színművész olvasta fel az altiszti hitvallást, majd az ünnepélyes eskütételre került sor.

– Jutas, amelynek emléke ma idehozott minket, a legjobb honvéd altisztképző volt – jelentette ki Hende Csaba honvédelmi miniszter, aki hangsúlyozta, a nemzet, a haza védelme olyan erős dolog, amiért igenis érdemes dolgozni, s ha a sors úgy hozza, érdemes meg is harcolni. – A ti nemzedéketek mindenképp úttörő lesz, hiszen sok változásnak nézünk elébe. Rövidesen elindul az új életpálya-modell, amihez hozzá fogjuk tenni a mainál méltóbb javadalmazást is. Új fegyverrendszereket állítunk szolgálatba a következő évtizedben, amelyek használata és működtetése is az altisztekre hárul majd – emelte ki a miniszter, majd hozzátette, a jutasi őrmesterek példája lebegjen az új, kétéves altisztképző rendszerben végzettek szeme előtt.

A folytatásban altiszti kardot vehetett át Benkő Tibor vezérkari főnöktől a híradó ágazaton kiválóan végzett Gál Adrienn őrmester, majd díszmenetben, az altiszti indulót énekelve kivonultak a térről a felavatott katonák. Az ünnepséget követő fogadáson a Kéri Kálmán vezérezredesről elnevezett dísztőrt kapta meg a vegyivédelmiszakon végzett altiszt, Molnár Ákos őrmester.

Forrás: Napló-Online
(Kép: y)