Segítség önmagunknak, segítség a gyógyítóknak

Az egészséges életmódra való felhívás mellett jótékony célt is szolgált szombaton, a Lovassy tornatermében harmadik alkalommal megrendezett Az egészség útja című rendezvénysorozat. 

A rendezvényre egyaránt várták a fiatalokat és az örök ifjakat is, akik szép számmal voltak jelen. 

Az egészséges életmódra való felhívás mellett jótékony célt is szolgált szombaton, a Lovassy tornatermében harmadik alkalommal megrendezett Az egészség útja című rendezvénysorozat.

A hagyományokhoz híven ismét az egészség megőrzésével kapcsolatos prevenciós előadásokkal és sportprogramokkal várták az érdeklődőket a Lovassy tornacsarnokában.

Lehetőség volt véradással támogatni a Magyar Vöröskeresztet és a Csolnoky kórház intenzív osztályát, a résztvevőket ételkóstolóra invitálták, majd bemutató keretében sajátíthatták el a szakszerű újraélesztés lépéseit, valamint saját egészségi állapotukat is felmérhették.

 

Némedi Lajos

A rendezvényre egyaránt várták a fiatalokat és az örök ifjakat is, akik szép számmal voltak jelen. Mindez nemcsak azt mutatja, hogy egyre tudatosabban figyelünk az egészségünkre, és hogy érdemes volt három évvel ezelőtt hagyományteremtő szándékkal elindítani a programot, de az önzetlen segítségnyújtást is kifejezi, hiszen a mai nap jótékony célt is szolgál – fogalmazott Némedi Lajos alpolgármester megnyitó beszédében.

 

Leitold László

Leitold László, a Szövetség az Egészséges Veszprémiekért egyesület elnöke és a program ötletgazdája arról beszélt, hogy az esemény kettős célt szolgál. Egyrészt szeretné megmozgatni a veszprémieket, egészséges életmódra próbál nevelni, másrészt támogatni igyekszik az egészségügyi dolgozók munkáját.

Az elmúlt esztendőkben a felajánlásoknak köszönhetően több millió forintot sikerült összegyűjteni a veszprémi Cholnoky Ferenc Kórház intenzív, illetve onkológiai osztályának korszerűsítéséhez, idén pedig az urológiai osztály eszközbeszerzéséhez várják az adományokat.

 

Dr. Gécs Sándor

Dr. Gécs Sándor osztályvezető elmondta, bár az urológia a medicinának csak egy kis területét fedi le, ha csak a test egy pici része betegszik meg, már az is jelentősen rombolni tudja a közérzetünket. A rendezvényre éppen ezért olyan előadásokkal készültek, amelyek hétköznapi problémák megelőzésében és megoldásában adnak útmutatást. Emellett szóltak a sportolás fontosságáról, a szív- és érrendszeri betegségekről, a diabéteszről, de a kapcsolati problémákat is érintették.

A rendezvénysorozat délután és este Zacher Gábor előadásával és a Petőfi Színház Múlnak a gyermekévek című produkciójával folytatódott, melyek teljes bevételét az urológiai osztály támogatására fordítják.

Forrás: Vehír.hu