A nyugdíjas klubok szerves részei a város közéletének

A veszprémi Nyugdíjas Klubvezetők Fórumának 25. évét ünnepelték szerdán az Agórában. Porga Gyula a város nevében adott át elismerő okleveleket a nyugdíjas klubok vezetőinek és tevékeny tagoknak, megköszönve közösségteremtő munkájukat.

A veszprémi Nyugdíjas Klubvezetők Fórumának 25. évét ünnepelték szerda délután az Agórában. A találkozón elismeréseket is átadtak.

A városban tevékenykedő fórum amellett, hogy negyed százada havi szinten egyeztet a veszprémi nyugdíjasklubok vezetőivel, érdekvédelmet is ellát, segíti az öntevékeny köröket és közéleti szerepvállalásukat, kapcsolatokat épít, de részt vesz a Veszprém idősügyi koncepciójával kapcsolatos feladatokban is.

A klubvezetők fórumának vezetője, Szente József az eltelt huszonöt évről közel száz megjelent – köztük előző polgármesterek, színházigazgatók, múzeumi, rendőrségi és kórházi vezetők – jelenlétében beszélt a régmúltról, tevékenységükről, és a városban működő klubokról, megköszönve a támogatók és a lelkes segítők munkáját.


Szente József

A vezető felelevenítette, hogy a ma nyugdíjasainak köszönhetőek többek között a második világháború és az ’56-os események utáni helyreállítási munkák oroszlánrészének elvégzése is. Az olyan fontos városi fejlesztések, mint a veszprémi állatkert, az egykori kisvasút, és vidámpark létrehozása is '60-as évek tettre kész embereinek köszönhetőek.

Porga Gyula a város nevében adott át elismerő okleveleket a nyugdíjas klubok vezetőinek és tevékeny tagoknak. Beszédében hangsúlyozta és megköszönte közösségteremtő munkájuk fontosságát is.

Az elismerések után az Agórában tartottak állófogadást. A város közel 14 ezer nyugdíjasából nagyjából 2 ezrerre tehető azok száma, akik tagjai a 41 veszprémi nyugdíjasklub valamelyikének.

Forrás: Vehír.hu