Megkezdődnek az idei útfelújítások Veszprémben

Megkezdődnek az éves út- és járdafelújítások Veszprémben, melynek célja a leromlott állapotú burkolatok megújítása. A városban összesen 54 millió forintot fordítanak erre – számolt be a felújítási tervekről Halmay György önkormányzati képviselő.

Városszerte összesen 54 millió forintot fordít az utak és a járdák megújítására a veszprémi önkormányzat.

Mint minden évben, idén is megkezdődnek az éves út- és járdafelújítások Veszprémben, melynek célja a leromlott állapotú burkolatok megújítása.

A városban összesen 54 millió forintot fordítanak erre - mondta a Pöröly közben a városrész önkormányzati képviselője, Halmay György, aki a képviselői keretéből1,5 millió forinttal járul hozzá a Kőhíd utcai járda megújításához.

 
 
A Fidesz-KDNP-s politikus tájékoztatása szerint idén az alábbi utak és járdák megújítását tervezik:
  • Pöröly köz: Az út burkolatát újítják fel, az azon összegyűlő csapadékvizet egy új szegélysor fogja az utca végében található víznyelőbe vezetni.

  • Toborzó utca: Ez a legdrágább, 11 millió forintba kerül a felújítás. Itt a teljes utca faltól-falig megújul, azaz mind a járda, mind az útburkolat új kopóréteget kap, az elavult aknafedlapok helyére önszintezős fedlapok kerülnek. A felújítás 3 hétig tart majd, melynek során az egész utcát lezárják. A buszok terelőútvonalon közlekednek.

  • Csákány utca: A Toborzó utcához hasonlóan itt is teljes felújítás történik, illetve megoldódik a csapadékvíz-elvezetés problémája is.

  • Sarkantyú utca: A tavaly elkezdett munkákat folytatják, az utca páratlan oldalán újítják fel a járdákat, illetve kivágják az elöregedett fasort.

  • Viola utca: A Budapest út - Ady Endre utca közötti szakasz páratlan oldali járdáját és a hozzá tartozó útszegélyt újítják fel, emellett -ahol tudják-pótolják a korábban kivágott elöregedett fasort.

  • Lóczy Lajos utca 46. parkoló: Felújítják a burkolatot, ahol felfestik a parkolóállásokat is.

Halmay György a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a megkezdett munkálatok mindegyikével a tervek szerint még az idén végeznek, a felújítások befejezéséig pedig a lakosok türelmét kéri.

Forrás: Vehír.hu