Mór borai vendégeskednek a Rozé Rizling Jazz Napokon

– Ahogy a jazz és a bor, úgy a fesztivál is minden alkalommal más – fogalmazott Porga Gyula polgármester, aki Veszprémet a „legészakibb mediterrán városnak” nevezte, hozzátéve: ennek a hangulatnak az egyik fontos elemét a tíznapos zenei rendezvény adja.

Július 716. között rendezik meg a VeszprémFest már hagyományossá vált kísérőrendezvényét, a Rozé Rizling Jazz Napokat.

A program szerdai sajtótájékoztatóján Mészáros Zoltán, a VeszprémFest igazgatója elmondta, hogy a Rozé Rizling Jazz Napok nagyrészt változatlan a megszokotthoz képest: változatlan időbeosztással, változatlan helyszínen várják a zene és a gasztronómia szerelmeseit.

Az elmúlt évhez hasonlóan ezúttal is kialakítanak egy babzsákos pihenősarkot a Városháza előtti területen, a színpadot és a kiszolgáló egységeket pedig az Óváros téren helyezik el.

 
 
– Ahogy a jazz és a bor, úgy a fesztivál is minden alkalommal más – fogalmazott Porga Gyula polgármester, aki Veszprémet a „legészakibb mediterrán városnak” nevezte, hozzátéve: ennek a hangulatnak az egyik fontos elemét a tíznapos zenei rendezvény adja.
 
 
– Egyre több a fesztivál, különösképpen a gasztronómiához kötődő rendezvények sokasodtak meg az elmúlt években, így egyre nehezebb kitűnni a mezőnyből – fogalmazott Lakatos Antal, a Kinizsi Bank Zrt., a minifesztivál főtámogatójának vezetője. – Nekünk, veszprémieknek egyszerre előnyünk és hátrányunk a földrajzi helyzetünk, a Balaton közelsége: az északi parton egymást érik az ilyen rendezvények, és velük versengve kell a városba csábítanunk a helyi és az ide látogató közönséget.
 

A Rozé Rizling Jazz Napok célja, hogy a VeszprémFest nagyszínpados programjait kiegészítse, teret adjon a gasztronómiának és a magyar fellépőknek, valamint – ahogy Mészáros Zoltán fogalmazott – fontos, hogy ingyenes, szabadon hozzáférhető legyen, ellensúlyozva a jegyárai miatt nem mindenki számára elérhető nagyszínpados koncerteket.
 
Az Óváros téren július 7. és 16. között tíz napon át összesen harminc koncertet élvezhetünk, a gasztronómiai élményről pedig több mint harminc borászat gondoskodik: elsősorban a Balatoni-régió nedűit kóstolhatjuk meg, az év vendégrégiója pedig a Móri-borvidék lesz. Újdonság, hogy a kitelepült vendéglátók már hitelkártyát is elfogadnak.
 

Idén is meghirdették az Én Házam  Én Tornyom – Én Városom rajzpályázatot. A versenykiírás szerint a veszprémi általános- és középiskolás gyerekeknek két belvárosi épület: a Tűztorony és a Városháza homlokzatát kellett kifesteniük. A beérkezett pályamunkák közül épületenként tízet-tízet választottak ki, amelyeket a fesztivál ideje alatt a falakra vetítenek majd, így a papíron megálmodott képek valóban megjelennek majd az épületeken.

A díjazottakat a szerdai sajtótájékoztató után jutalmazták, műveiket pedig a Városháza épülete előtt állították ki.
 
Forrás: Vehír.hu
 
PROGRAM

JÚLIUS 7. PÉNTEK

18:00 Enyedi Sugárka Jazz Tett
20:00 Szőke Nikoletta Quartet
22:00 Kökény Attila

JÚLIUS 8. SZOMBAT

18:00 Bogdán Norbert és zenekara
20:00 Náray Erika Quintet
22:00 Lombos úr

JÚLIUS 9. VASÁRNAP

18:00 Szőke Szandra Quintet
20:00 Belau
22:00 Garami Funky Staff

JÚLIUS 10. HÉTFŐ

18:00 Csopak Demizson Allstars Orchestra
20:00 Karácsony János Trió
22:00 Finucci Bros Quartet - Best of George Benson

JÚLIUS 11. KEDD

18:00 Gyöngyhalász
20:00 Temesi Berci feat Köles Erika
22:00 Koós-Hutás Áron E.T. Projekt

JÚLIUS 12.SZERDA

18:00 M.C.S. Blues Band
20:00 Szeder
22:00 The BLUESBERRY Band & Muck Ferenc

JÚLIUS 13. CSÜTÖRTÖK

18:00 Why Not
20:00 Sax-O-Funk
22:00 Falusi Mariann

JÚLIUS 14. PÉNTEK

18:00 Swing swing
20:00 Gereben Zita Quintet
22:00 Zséda

JÚLIUS 15. SZOMBAT

18:00 Lilenn és Kónyai Tibor Quartet
20:00 Pátkai Rozina
22:00 Group ’N’ Swing

JÚLIUS 16. VASÁRNAP

18:00 Németh Kira Smallchestra
20:00 Malek Andi Soulistic
22:00 Tátrai Trend

Vissza az oldal tetejére >>