Elkezdődött a tanév

Csütörtök rendezték meg az évnyitókat a Veszprémi Tankerületi Központ iskoláiban. A Dózsa iskolában tantermeket, vizesblokkokat újítottak fel, és az udvaron elkészült az új sportpálya is, amire az önkormányzat 31 millió forintot biztosított.

Csütörtök délután rendezték meg az évnyitókat a Veszprémi Tankerületi Központ iskoláiban. A Dózsában sportpályát is avattak.

A Dózsa György Általános Iskolában leginkább az elsősök várhatták a tanév kezdetét: három osztályban 65 kisdiák kezdi meg tanulmányait pénteken.


Lengyel Károly igazgató köszöntötte a diákokat

Az intézményben a nyári szünetben sem állt meg az élet: tantermeket, vizesblokkokat újítottak fel, és az udvaron elkészült az új sportpálya is, amire az önkormányzat önként vállalt feladatként 31 millió forintot biztosított. További 670 ezer forintból két kosárlabdapályát is kialakítottak, ezt a Tankerület finanszírozta.

A sportpályát Halmay György, az önkormányzat Köznevelési, Ifjúsági és Sport Bizottságának elnöke avatta fel.


Új sportpályával gazdagodott az iskola

A 2017/18-as tanév 180 tanítási napból áll majd, az első félév január 26-ig tart. A tanévet három szünet töri meg: az őszi október 30-tól november 3-ig, a téli december 27-től január 2-ig, a tavaszi március 29-től április 3-ig tart.

Forrás: Vehír.hu