Műfüves futballpályát adtak át a „Jendrában”

Harmincmillió forintba került a Jendrassik-Venesz Szakközépiskolában kedden átadott műfüves futballpálya. A Magyar Labdarúgó-szövetség 27 millióval, míg Veszprém városa és a szakképzési centrum 3 millió forinttal járult hozzá a beruházáshoz.

Harmincmillió forintba került a Jendrassik-Venesz Szakközépiskolában kedden átadott 20x40 méteres szabványméretű műfüves futballpálya. A Magyar Labdarúgó-szövetség 27 millióval, míg Veszprém városa és a szakképzési centrum 3 millió forinttal járult hozzá a beruházáshoz.

Az ünnepélyes átadáson Pap Máté, a Veszprémi Szakképzési Centrum kancellárja elmondta, hogy ez az év nagy kihívást jelent számukra, ugyanis komoly változások indultak el a honi szakképzésben. Ezek a változások szerinte mind struktúrájában, mind tartalmában megújítják majd a szakképzést.

Elsődleges céljuk az, hogy a megye gazdasági életét megfelelő mennyiségű szakemberrel tudják majd szolgálni, amihez az oktatási tananyag mellett magas infrastruktúrát szeretnének biztosítani. Mint mondta, ez a futballpálya erre is példa. Azt is bejelentette a kancellár, hogy idén több mint 500 millió forintot tudnak beruházásokra biztosítani.

– Egy várost mindig meghatároz az, hogy milyen infrastrukturális körülmények között zajlik az oktatása – ezt már Ovádi Péter országgyűlési képviselő jelentette ki köszöntőjében, aki abbéli örömének is hangot adott, hogy a szakképzési centrum vezetői nyitottak a sportfejlesztések irányába is. Beszélt arról is, hogy miként választott annak idején középiskolát: a Vetési Albert Gimnázium tornacsarnokát látva döntött, és elmondta a szüleinek, hogy ő mindenképpen oda akar majd járni.

– Fontos a gyerekeknél az első benyomás – hangsúlyozta Ovádi Péter, aki reméli, sok ilyen pályaavatón vehet még részt a megyében.

Hegedűs Barbara alpolgármester arra hívta fel a figyelmet, hogy összefogással jöhetett létre a pálya, amely megmutatja azt, hogy különböző szervek együttműködéséből születhetnek igazán jó kezdeményezések.

Elhangzott az is, hogy a szakképzési centrum megalakulása óta ugyan már nem a város feladata a helyi intézmények támogatása, azonban fontosnak tartják a segítséget.

– Nagyon örülünk neki, hogy mi is részesei lehetünk mindennek, hiszen fontos az, hogy a gyerekeket egészséges életmódra neveljünk – emelte ki mondandójában Finta Péter, a Magyar Labdarúgó-szövetség Veszprém megyei igazgatója.

Kérdésre válaszolva kiderült, hogy az idén további pályákat – a Kossuth mellett a Deák és a Báthory suliban – adnak majd át.

 
Forrás: Napló-Online.hu
(Kép: Balogh Ákos/)