Nehezített pályán is kiemelkedő teljesítmény

Megtartotta hagyományos évadzáró társulati ülését a Veszprémi Petőfi Színház, ahol különböző díjakat is átadtak.

Megtartotta hagyományos évadzáró társulati ülését a Veszprémi Petőfi Színház, ahol különböző díjakat is átadtak.

Oberfrank Pál igazgató szerint méltán lehetnek büszkék az elmúlt évadra: közel 78 ezer nézőjük volt, 13 bemutatót és mintegy 300 előadást tartottak, nő a bérletesek száma és társadalmi felelősségvállalás programjukat is folytatták.

Ez óriási teljesítmény figyelembe véve, hogy még mindig érezni a koronavírus-járvány poszthatásait, emellett az energiaválság és a megváltozott fogyasztói szokások is nehezített körülményeket jelentettek.

Sok kreativitásra volt szükség, így sikerült kevés pénzből is nagy sikerű produkciókat színpadra állítani, és a PETŐFiFJÚ című darabot létrehozni, melynek a témáját és forgatókönyvét is a társulat álmodta meg, ők gondoskodtak az alkotógárdáról, a zenéről, klipforgatásról, ezért különös jelentőségű.


Kellerné Egresi Zsuzsanna igazgatóhelyettes kiemelte: ma már nem lehet csak előadásokkal színházat csinálni, fontos az ifjúságnevelés is, a jövő generációinak bevonzása.

A társulati ülésen részt vett Brányi Mária alpolgármester is, aki arról beszélt: lismerésre méltó, hogy Veszprém intézményei saját kulturális feladataikon túl az Európa Kulturális Fővárosa programban is kiemelt szerepet vállalnak.

Mindez hihetetlen kreativitást és szorgalmat igényel, ám elengedhetetlen, hiszen hosszú távon azok lesznek a legértékesebb rendezvények, amelyek helyi összefogással jönnek létre – fogalmazott.


Az ülésen kiosztották a társulat szavazatai által odaítélt díjakat is: a legjobb színészi teljesítményért járó Latinovits-díjat Keresztes Gábor, a művészi munka kiemelkedő segítéséért adományozott Medgyaszay-díjat Madár Károly Zoltán ügyelő kapta, míg a Petőfi nevét viselő közönségdíjat szintén Keresztes Gábor vehette át.

A nézők szavazatai alapján az évad legjobb előadása az Illatszertár lett. Díjazták az év nézőjét Veszprémből és a vármegyeszékhelyen túlról is: előbbi Lukács László, utóbbi pedig Bakóné Nyúl Terézia lett Cecéről.


Forrás: Vehír.hu
Kép: Szalai Csaba