VMJV infrastrukturális fejlesztési feladatok

A projekt címe: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának infrastrukturális fejlesztési feladatainak ellátása az Európa Kulturális program megvalósításához kapcsolódóan – Laczkó Dezső Múzeum, Hősi Kapu kulturális célú fejlesztése, Kádár utcai parkoló létesítése

A projekt azonosítószáma: ET-INF-2021/3-4046

Kedvezményezett neve: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata

A szerződött támogatás összege: 1. 994. 667. 040 Ft

A támogatás mértéke %-ban: 100%

A projekt tartalmának bemutatása:

A pályázat megvalósítása hozzájárul a kulturális örökség védelméhez azzal, hogy a fejlesztéssel érintett ingatlanokban megvalósuló programsorozat közösségépítő és közösségfejlesztő hatással bír. Az Európa Kulturális Fővárosa 2023 címet elnyert Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata a programsorozat megvalósításával hozzájárul a kulturális örökség védelméhez.

Hősök kapuja felújítás:

A Hősök kapuja Veszprém várostörténeti és turisztikai jelképe. A Hősök kapuja a Várba vezető funkciójával emlékmű jellegű, magában az épületben az alsó és emeleti szinten múzeum, kiállító terem működik, fent pedig kilátó terasz (tetőterasz) található. 

A projekt során a tetőterasz beázás elleni szigetelésének és a falak felszívó nedvesség elleni védelme kerül kialakításra.

Laczkó Dezső Múzeum felújítás:

A projekt során a múzeum külső homlokzatainak és belső - alapvetően kiállító - tereinek megújítása, az épület akadálymentesítése, vízszigetelési problémák megoldása, energetikai felújítás, részleges akadálymentesítés, gépészeti- és belső elektromos hálózat megújítása, belső helyiségek átalakítása biztonságtechnikai korszerűsítés, valamint az épület fűtési rendszerének átalakítása, korszerűsítése történik meg.

Kádár utcai parkoló:

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata nagyon lényeges szempontnak tartja, hogy a Veszprém Európa Kulturális Fővárosa 2023 rendezvénysorozat szolgáltatásai és azok helyszínei mindenki számára egyenlő eséllyel hozzáférhetők, elérhetők legyenek.

A belvárosi parkolási gondok megoldását szolgálná az új fejlesztés, egyben központi elhelyezkedésével a kulturális programok helyszínei, a Eötvös Károly Megyei Könyvtár, a Petőfi Színház is kulturált és ingyenes parkolási lehetőséget kaphat a fejlesztéssel.

A meglévő, használaton kívüli és rossz műszaki állapotban lévő sportpálya hasznosítása során parkolókapacitások kiépítése történik meg. A projekt során 97 + 3 férőhelyes parkoló kerül kialakításra.