Barátság parki csalánkert

 

A projekt címe:

Barátság parki csalánkert 

A projekt azonosítószáma:

TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2019-00372

Kedvezményezett neve:

Veszprém MJ Város Önkormányzata

A szerződött támogatás összege: 40 000 000 Ft

A támogatás mértéke %-ban: 100%

A projekt zárás várható időpontja: 2022. július 31..

A projekt tartalmának bemutatása:

A Barátság-parkban található területen több meglévő és tervezett sportpálya, valamint egyéb szabadidős tevékenység eltöltéséhez alkalmas terület is található.

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata olyan fejlesztést kíván megvalósítani, amely hozzájárul a szabadtéri közösségi programok még kellemesebb, komfortosabb környezetben történő eltöltésének biztosításához.

A sportpályákhoz kapcsolódóan jelenleg sem átöltözési lehetőség, sem illemhely használatának lehetősége nem biztosított.

A pályázat keretén belül egy öltözőhelységekkel is ellátott vizesblokk kialakítását tervezi az önkormányzat.

A tervezett épület mozgáskorlátozottak számára megközelíthető lesz, valamint infokommunikációs akadálymentesítés is megvalósul.

Az épület közvetlen környezetében kialakításra kerülő zöld felületen elhelyezésre kerül egy pad, egy szeméttároló, egy ivókút és egy tájékoztató tábla a komfortosabb használat érdekében.

A fejlesztés célja a jelenleg funkcióhiányos és kihasználatlan közterület olyan tartalommal történő megtöltése, amely lehetőséget biztosít a városban élők számára a szabadidő minőségi, kulturált környezetben történő eltöltéséhez.

 

 
    Európai Uniós projektek

     Civil ötletbörze – 2004/2007