3 tipp, miért érdemes felkeresned a Királynék városát

Helló Veszprém  3 tipp, miért érdemes felkeresned a Királynék városát:

  1. állatkert
  2. várnegyed
  3. a várnegyed ikonikus műemlék épületeinek tornyai egy különleges kiállításon, embernagyságban.

Program, nyári fesztiválok, koncertek, látványosságok, lenyűgöző építészeti és történelmi emlékek hívogatnak Veszprémbe egész évben. Ezekből ragadunk ki most három olyan látnivalót, amiért önmagában is érdemes a Királynék városába látogatni.

Az állatkert Veszprém országszerte ismert és kedvelt látnivalója, amely 60 éve ad otthont 6 kontinens különleges állatfajainak.

Az állatkert az évek során egyre csak bővült és korszerűsödött, így ma már olyan népszerű állatokkal ismerkedhetsz meg testközelből, mint a pápaszemes pingvinek, a borjúfókák, szélesszájú orrszarvúk, a dzselada páviánok, vagy akár medvék, tigrisek, zsiráfok, valamint a dzsungelek és szavannák lakói, az elefántok és az oroszlánok is.

Nemcsak az egzotikus tájak lakóit láthatod közelről, hanem visszautazhatsz az időben is egészen az őskorig, a dinoszauruszok világába. A festői Fejes-völgyben, valamint a Gulya-dombon elterülő vadaspark hangulatos helyszínt kínál egy kellemes családi sétához is.

A veszprémi várnegyed

Veszprém történelmi városrésze, ahol az évszázados műemlék épületek között bolyongva igazi időutazásban lehet részed. Látogasd meg a város ikonikus épületeit, melyek tornyai mára Veszprém jelképeivé váltak. Tekints le a várhegy alatt elterülő városra, látogasd meg Szent István és Gizella királyné szobrát, és tudd meg, vajon miért viseli Veszprém A királynék városa címet!

A veszprémi városlátogatás tartalmas kulturális, történelmi és építészeti élményt kínál. Jó hír a felfedező kedvű városnézőknek, hogy Veszprém meglévő színes kulturális értékei tovább gazdagodnak a folyamatban lévő fejlesztéseknek és az Európa Kulturális Fővárosa 2023 címnek köszönhetően.

A várnegyed ikonikus műemlék épületeinek tornyai egy különleges kiállításon, embernagyságban

Hamarosan egy új gyermek foglalkoztató és kávézó is megnyitja kapuit a várhegy közvetlen szomszédságában, ahova a Kabóca Bábszínház is beköltözik. Az új rendezvénytér korosztálytól függetlenül mindenkinek érdekes és szórakoztató programokat kínál.

Olyan kulturális epicentrum jön létre karnyújtásnyira a várnegyedtől, amely a városba hívja azokat is, akik már jól ismerik Veszprém látnivalóit, nevezetességeit, és új felfedeznivalókra vágynak.

A rendezvénytérben helyet kap a várost bemutató tárlat, valamint egy olyan különleges makett kiállítás is, ahol embernagyságban, részletesen kidolgozva láthatod a Szent István- és Szent Imre-templom, a Szent Mihály-székesegyház kettős tornyát, valamint a Tűztornyot.

 

 
    Európai Uniós projektek

     Civil ötletbörze – 2004/2007