Kabóca-bábosok nemzetközi fesztiválokon

A Kabóca Bábszínház nemrégiben bemutatott, nemzetközi koprodukcióban készült babaszínházi előadása, a Ha Dede Karel Van Ransbeeck rendezésében ezúttal európai turnéra indult.

A Kabóca Bábszínház nemrégiben bemutatott, nemzetközi koprodukcióban készült babaszínházi előadása, a Ha Dede Karel Van Ransbeeck rendezésében – melyben Kiss Erzsi és Futó Ákos bábozik-zenél-énekel –, ezúttal európai turnéra indult.

Az első állomás Neerpelt, a Babelut Fesztivál: itt tartották az előadás belgiumi bemutatóját. Az előadás továbbutazik Rotterdamba és Reims-be, a Melimome fesztiválra is.

Az alábbi videó erről ad rövid összefoglalót, felidézve a Babelut fesztivál hangulatát:


 

2011. februárjában Temesváron vendégszerepelt a veszprémi Kabóca Bábszínház. A társulat  a Csiky Gergely Állami Magyar Színházban nagy sikerrel mutatta be A kalapba zárt lány című, gyerekeknek szóló és a "Kél egy-egy árnyék" című, Arany János balladáiból készült, felnőtteknek szánt előadását.

Az együttes többi színésze jelenleg testvérvárosunkban, a dániai Gladsaxe-ban vendégszerepel az Álom-álom, kitalálom című zenés meseelőadással.

Forrás: Kabóca Bábszínház