Eredményes eszmecsere

A Cholnoky-lakótelepen élőket várták arra a lakossági fórumra, amelyet az általános iskolában tartottak kedden késő délután. Örömmel fogadták a Cholnoky-n élők a lakókörnyezetüket érintő fejlesztési terveket, emellett számos problémára hívták fel a figyelmet.

Örömmel fogadták a Cholnoky-n élők a lakókörnyezetüket érintő fejlesztési terveket, emellett számos problémára hívták fel a figyelmet.

A Cholnoky-lakótelepen élőket várták arra a lakossági fórumra, amelyet az általános iskolában tartottak kedden késő délután. A megjelenteknek Porga Gyula polgármester, Brányi Mária alpolgármester, valamint Siklódi Levente és Óvádi Péter önkormányzati képviselő ismertette a következő időszak fejlesztési terveit, valamint hallgatta meg a fórumra látogatók panaszait, amelyekre megoldást keresnek a későbbiekben.

Porga Gyula a városi költségvetés ismertetése mellett hangsúlyozta, családbarát önkormányzati modellt igyekeznek kialakítani, hogy a fiatalok a városban maradjanak, és ne a környező településekre költözzenek ki. A polgármester szólt a nyugdíjasokról is, úgy véli, jelentős energiatartalékokkal rendelkeznek, amit ki kell használni, s nem feltétlenül fizetős munkáról van szó, az a fontos, hogy érezzék, fontosak a társadalom számára. A következő időszakban létrejövő fejlesztések között kiemelte a Budapest utca - Jutasi út kereszteződésében megépülő körforgalmat, valamint a belvárosi rekonstrukciót. Ezzel kapcsolatban hangsúlyozta, elszoktunk a Kossuth utcától, az a cél, hogy ismét használjuk a belvárosi tereket.


Brányi Mária

20 éve húzódik a 8-as főút felújítása, bővítése, amit a tervek szerint gyorsforgalmi úttá fejlesztenek a következő években, a beruházások a veszprémi déli elkerülőt is érintik – vette át a szót Brányi Mária. Az alpolgármester a jelen lévőknek megmutatta a kerékpárút, a belvárosi rehabilitáció, a központi körforgalom terveit, de beszélt az Ady utca fejlesztéséről is. Elmondta még, egy görög katolikus templom épül a Levendula utca és Ádám I. utca közötti területen, az előkészületi munkák már idén elkezdődnek, később parókia és közösségi ház is megvalósul itt.


Siklódi Levente

A városrész nagy részének képviselője, Siklódi Levente örömét fejezte ki, hogy bizottsági szinten megjelent a városstratégia, ami bizonyíték arra, hogy Veszprém hosszú távú tervekben gondolkodik. A körzetét érintő fejlesztésekkel kapcsolatban többek között elmondta, elkezdődik a Nagy L. utcai sportpálya rendezése, nyílászárócserét hajtanak végre az óvodában, a rendelőintézetben, a klubkönyvtárban, felújítják az általános iskola tornatermét, helyreállítják a bölcsőde négyes pavilonját.


Óvádi Péter

Óvádi Péter önkormányzati képviselő a területét érintő beruházásokkal kapcsolatban közölte, közterület-fejlesztéseket hajtanak végre a Kalmár téren, ahol a lakossági igényeknek megfelelően parkolókat hoznak létre, a Varga u. és Mester u. közötti zöldterületen pedig folytatódik a parkosítás. Kiemelte, mintegy 11 millió forintból megvalósul a Rózsa iskola egy teljes szintjének nyílászárócseréje, a Hóvirág Bölcsőde esetében pedig egy pavilont újítanak fel.

A lakossági fórum második felében az itt élők beszéltek problémáikról. Többek között szó volt a Rózsa u. egyirányúsításáról, aminek hatására jelentősen megnőtt a forgalom a környező utcákban, a balesetveszélyt növeli a sok parkoló autó is. Nehezményezték azt is, hogy a családsegítő előtt rengeteg autó várakozik munkaidőben, pedig a központ saját parkolóval rendelkezik a belső udvarban, ami szinte üres.

Egy lakó annak adott hangot, hogy a fiatalok nem fordítanak energiát a lakások felújítására, inkább elköltöznek, így rohamosan romlik a házak állapota. Sokan indulatosan panaszkodtak a városrészen tevékenykedő lakásszövetkezet miatt, nincs olyan fórum, ahova problémáikkal fordulhatnak velük szemben, kilépésre pedig nincs lehetőségük.

Forrás: Vehir.hu