Tovább tart nyitva a piac

Változnak az igények, ezért hétfőtől péntekig 6-tól 18 óráig, szombaton 6-tól 14 óráig kereshetjük fel a vásárcsarnokot.

A „VKSZ” Zrt. 2007. július 1. óta üzemelteti a Veszprémi Piac- és Vásárcsarnokot, mely tevékenységét kormányrendelet szabályozza.

Változnak az igények, ezért hétfőtől péntekig 6-tól 18 óráig, szombaton 6-tól 14 óráig kereshetjük fel a vásárcsarnokot.

A „VKSZ” Zrt. 2007. július 1. óta üzemelteti a Veszprémi Piac- és Vásárcsarnokot, mely tevékenységét kormányrendelet szabályozza – mondja Nagy Attiláné, a „VKSZ” Zrt. Piac- és Vásárcsarnok Üzem üzemvezetője.

Üzemeltetőként folyamatosan törekszünk arra, hogy a vásárlókat és bérlőinket a lehető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki. Érzékeljük ugyanis, hogy a vásárlói szokások változását keresletcsökkenés követte a piaci forgalomban. A bevásárlóközpontok térnyerése azonban a nyugat-európai tapasztalatokat látva időszakos, mert ott már évek óta folyamatosan növekszik a hazai termelők áruféleségei iránti igény – osztja meg tapasztalatait az üzemvezető. A veszprémi vásárcsarnokban is zömében hazai, friss termékekből válogathatnak a vásárlók. Nyitva tartásunkkal is igazodunk igényeikhez, lehetővé tesszük a napi munka utáni és a hétvégi bevásárlást is, ugyanis hétfőtől péntekig 6 órától 18 óráig, szombaton 6 órától 14 óráig tartunk nyitva.

– Milyen fejlesztéseket valósítottak meg a „VKSZ” Zrt. üzemeként?

– Üzemeltetőként nagy hangsúlyt fektetünk a piac környezetének gondozására. Fákat pótoltunk, átfestettük a csarnokot kívül, belül, a kőburkolatot folyamatosan javítjuk, a környezetet tisztán, rendben tartjuk. Ennek részeként a vásárcsarnok épületében „meghonosodott” madarakat kiköltöztettük – sorolja az üzemvezető. A kellemesebb hőérzet kialakításához nyitható ablakokat, lengőajtót, szalagfüggönyt szereltettünk be. A vásárlók biztonsága érdekében, a rendőrséggel együttműködve a zsebtolvajok ellen kamerarendszert építettünk ki, és hangosbemondón keresztül is felhívjuk a vásárlók figyelmét a fokozott elővigyázatosságra. Gondoltunk a városunkba látogató turistákra is, ugyanis a körgyűrűnél és a belvárosban is irányítótáblákat helyeztettünk ki, hogy minél könnyebben megtalálják a piacot.

– A keddi és a pénteki piacnapokon hogyan próbálnak enyhíteni a parkolási gondokon?

– A Veszprémi Piac és Vásárcsarnok vásárlóit a város és vonzáskörzete adja. A belvárosban helyezkedik el, így autóbusszal és gyalogosan is könnyen megközelíthető, de nyilvánvalóan az autóforgalom terheli leginkább a környezetét. Mivel a „sátras piac” – iparcikk piac – kedden és pénteken a parkolóban van, ezeken a napokon lecsökken a parkolóhelyek száma. Ezen úgy próbálunk enyhíteni, hogy bérlőink teherautói számára kedvezményes parkolóhelyet biztosítunk más parkolóban. Körülöttünk is van néhány parkoló, ami nincs messze a piactól, és kényelmes parkolási lehetőséget biztosít.

Forrás: Vehir.hu