Gondok és megoldások

Baumgartner Lajos és Némedi Lajos önkormányzati képviselők tartottak lakossági fórumot április 4-én az Ipari Szakközépiskola és Gimnáziumban.

A fórumon jelen volt Porga Gyula polgármester is.

Baumgartner Lajos és Némedi Lajos önkormányzati képviselők tartottak lakossági fórumot április 4-én az Ipari Szakközépiskola és Gimnáziumban.

A fórumon a 9. és 10. számú választókerület problémáit vitatták meg, melyen jelen volt Porga Gyula polgármester és Schmidt István, az önkormányzat városfejlesztési és városüzemeltetési irodájának vezetője.

A Bem utcában és a Festő utcában történő építési munkálatok régóta gondot okoznak az ott lakóknak. Az utcák egyirányúvá tétele miatt sok helyen kiszélesítették a járdát, valamint cserjéket szeretnének telepíteni. A Festő utca lakosainak így megszűnik a parkolási lehetősége. Ennek a problémának a megoldását kérték a jelenlevő képviselőktől.

Schmidt István elmondta, hogy mindenképpen egyirányúsítani kell az utat, a járda és az út között pedig zöld szakaszt kell telepíteni. Parkolási lehetőséget az utcán lejjebb alakítanak ki, de a lakók kérésére a műszaki tervek megengedik, hogy az érintett területen kettő parkolót létesítsenek. Ezzel azonban 600 ezer forinttal megemelkednek a költségek. A lakosok érdekét előtérbe helyezve Némedi Lajos az összeg felét finanszírozza képviselői keretéből, másik felét pedig egyéb forrásokból oldják majd meg.

A József Attila utca egyik társasházának lakosai abban kérték a körzet képviselőjének segítségét, hogy a tetőteret lakásként értékesíthessék. Rendelet szabályozza, hogy a belvárosi zöldövezetben egy társasházban hány darab lakás engedélyezett, így hiába tudnák eladni a tetőteret, nem építhetik be. A befolyt összegből a tetőcserét finanszíroznák a lakók, mivel ez is évek óta húzódó probléma. A jelen levő képviselők ígéretet tettek a probléma megoldására.

A József Attila utca lakosai nem csak ezzel az üggyel álltak elő a fórumon, hanem az utcában lévő vendéglátóhely működését is kifogásolták. A presszó ugyanis hajnali háromig tart nyitva, valamint kerthelységet alakított ki az üzemeltető, ami alig öt méterre van az egyik lakástulajdonos erkélyétől. A lakók ígéretet kaptak: a képviselők intézkedni fognak az ügyben.

A lakossági fórumon kérdést intéztek a polgármesterhez a Belvárosi Sportcsarnokkal kapcsolatban, mivel pletykák keringenek annak jövőbeni használatáról. Mind Porga Gyula, mind Némedi Lajos megnyugtatta az érdeklődőket, hogy a jelenleginél rosszabb feltételeket tartalmazó megállapodás nem várható. A beruházásokról keringő mondák pedig egyáltalán nem igazak.

Forrás: Vehir.hu