Nem szántót vesz az önkormányzat

A szocialista képviselők feltették a kérdést, hogy az első fokon Veszprém-Szentkirályszabadja önkormányzatának ítélt repteret miért nem hasznosítják ipari parkként. Porga Gyula elmondta, hogy a 400 hektárból körülbelül 200 hektár tartozna Veszprém önkormányzatához, ami magában foglalja a kifutót, így nem alkalmas ipari park létesítésére.

Amennyiben az eladók határidőn belül nem teljesítik a szerződésben előírt feltételeket, az önkormányzat eláll a vételtől.

– Vagy tudatosan csúsztatni szeretnének a képviselő társaim, vagy pedig a közgyűlésen mással foglalkoznak és nem a napirendekkel, illetve az általuk egyébként meg nem szavazott előterjesztések olvasásával töltik az időt. A mai sajtótájékoztatójukból is ez derül ki. Az adásvételi szerződésből nyilvánvalóvá válik, hogy azok a feltevések, amit a mai napon elmondtak, nem valósak– reagált Porga Gyula polgármester a szocialista képviselők által tartott sajtótájékoztatóra június 1-jén.

– Nem szántót vesz az önkormányzat, hanem ipari, kereskedelmi besorolású, megközelíthető ingatlant, ami alkalmas arra, hogy ha jelentős befektető érkezik, akkor ezen a területen tudjon fejleszteni – hangsúlyozta a polgármester.

Az önkormányzat március 31-én kötött egy előszerződést a terület tulajdonosaival, melyben benne van, hogy minden feltételt teljesíteniük kell 60 napon belül (június 30-ig), a végleges szerződés csak akkor lép életbe.

A szocialista képviselők kifogásolták, hogy a reptér melletti területre vezető út a BudaWest tulajdonában van, akivel az önkormányzat jelenleg perben áll, így nem használhatnák ezt az utat. Az előszerződésben azonban szerepel: Az eladók szavatolják, hogy az ingatlan a veszprémi 0238/2 hrsz-ú „közforgalom elől el nem zárt magán út” igénybevételével korlátozásmentesen megközelíthető.

Amennyiben az eladók határidőn belül nem teljesítik a szerződésben előírt feltételeket, az önkormányzat eláll a vételtől.

A szocialista képviselők feltették a kérdést, hogy az első fokon Veszprém-Szentkirályszabadja önkormányzatának ítélt repteret miért nem hasznosítják ipari parkként. Porga Gyula elmondta, hogy a 400 hektárból körülbelül 200 hektár tartozna Veszprém önkormányzatához, ami magában foglalja a kifutót, így nem alkalmas ipari park létesítésére. A BudaWest egyébként megtámadta az első fokú ítéletet, így döntés csak az ősszel születhet a terület jövőjét illetően.

– Ha valaki tud Veszprém környékén ilyen besorolású és ilyen adottságokkal rendelkező területet ennél az árnál olcsóbban, akkor az szóljon, mert érdekel bennünket. Szeretném, ha a szocialista képviselő társaim sem titkolnák ennek a kilétét – hangsúlyozta Porga Gyula, mivel a délelőtti sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy ilyen jellegű területet 250 Ft/m2 áron is lehet vásárolni.

A polgármester ezen felül kiemelte, hogy Veszprém hosszú távú jövője érdekében olyan struktúrákat kell megteremteni, ami alkalmas arra, hogy jelentős beruházást hozzanak ide különböző gazdasági társaságok. A város érdeke, mert munkahelyek teremtődnek, valamint ezek a cégek jelentős adóbevétellel gazdagíthatják a város vagyonát, mondta.

Forrás: Vehir.hu