Néptánc a Szentháromság téren

Tíz éve rendezi meg a Városi Művelődési Központ a folklórparádét a Veszprémi nyári Fesztivál részeként. Idén is sokan voltak kíváncsiak rá. Fellépett – többek között – az ígéretes fiatal tehetségekből álló Almássy Gonoszok Táncegyüttes is.

Tíz éve rendezi meg a Városi Művelődési Központ a folklórparádét a Veszprémi nyári Fesztivál részeként. Idén is sokan voltak kíváncsiak rá.

 
 
Pedig az időjárás mindvégig fenyegette az érdeklődőket, s az est vége felé esett is néhány csepp a várban. Az ülőhelyek azonban majd mind elkeltek a népzenei rendezvényre. A történelmi környezet, a különleges hangzás szép keretet adott a hagyományos táncoknak, zenének. A program házigazdája a Veszprém Táncegyüttes volt.
 
 
Hagyományőrző zenészek, táncosok, énekesek léptek fel a Szentháromság téren felállított színpadon Erdélyből, Szászcsávásról és Szásznagyvesszősről, s megjelentek a hazai néptánc kiválóságai is a Népművészet Táncos mesterei, Aranysarkantyús-, Aranygyöngyös táncosok, a Népművészet Ifjú Mesterei. Fellépett – többek között - az ígéretes fiatal tehetségekből álló Almássy Gonoszok Táncegyüttes is.

A színpadi műsorok után a hagyományokhoz híven táncház zárta a programot.
 
Forrás: Napló-online.hu