Modernebb tanítási módszerek

Az „Informatikai infrastruktúra fejlesztése a Veszprémi Érsekség által fenntartott iskolákban” című projekt keretében az iskolák 75 darab iskolai PC-t, 55 darab tantermi csomagot és 29 darab SNI I-V csomagot kaptak közel 83 millió forintos támogatásból.

Egyre sürgetőbb kérdés az oktatásban, hogyan lehet a diákokat rávenni arra, hogy a tanóra alatt odafigyeljenek az anyagra.

Többek között ezért adott be pályázatot a Veszprémi Érsekség, hogy az általa fenntartott iskolákban fejlesszék az informatikai infrastruktúrát. A beruházás eredményeképpen a tanulás életszerűvé válik, soha nem látott világok tárulnak fel a gyermekek előtt, új kihívásokat és lehetőségeket teremtve ismereteik kiteljesítésére. A projekt keretében az iskolák 75 darab iskolai PC-t, 55 darab tantermi csomagot és 29 darab SNI I-V csomagot kaptak közel 83 millió forintos támogatásból.

Az „Informatikai infrastruktúra fejlesztése a Veszprémi Érsekség által fenntartott iskolákban” című projekt záró rendezvényét augusztus 22-én tartották a Padányi Bíró Márton Római Katolikus Gimnáziumban.


Mail József atya

A rendezvényen Mail József atya felhívta a figyelmet, miért érdemes lépést tartani az oktatóknak is a technika világával. – A számítógépes játékok és az internet mellett nevelkedő gyerekek és fiatalok egészen más ingerekre fogékonyak, mint a korábbi generációk. Sokszor nehéz őket lekötni. Az oktatásnak is oly módon kell fejlődnie, hogy igazodjon a mai generáció igényeihez. Hazánkban is egyre több iskolában jelennek meg az interaktív tanítást elősegítő eszközök, melyek hihetetlen dolgokra képesek az oktatás terén – emelte ki Mail József.

A zárórendezvényen bemutatták az interaktív tábla működését, amely minden tantárgyban új tanítási módszereket alkothat meg. A táblákra digitális tollal vagy akár puszta kézzel is lehet írni. A berendezéshez tartozó szoftver segítségével a megjelenített ábrák szabadon mozgathatók, változtathatók. Emellett a táblán lehet internetezni, multimédiás tartalmakat megjeleníteni, így videofilmek is lejátszhatók, bármilyen témával kapcsolatban pillanatokon belül további információ nyújtható a diákság rendelkezésére. A tananyagot így egyszerűen és érdekesen lehet bemutatni.

A Veszprémi Főegyházmegye fenntartásában működő oktatási intézmények:
Szilágyi Erzsébet Keresztény Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Veszprém
Szent István Római Katolikus Általános Iskola, Pápa
Nepomuki Szent János Római Katolikus Általános Iskola, Várpalota
Ranolder János Római Katolikus Általános Iskola, Keszthely
Nagyboldogasszony Római Katolikus Általános Iskola, Tapolca
Padányi Bíró Márton Római Katolikus Általános Iskola, Gimnázium, Egészségügyi Szakközépiskola és Szakiskola, Veszprém

 

Forrás: Vehír.hu