Hiánypótló napközi

Hiánypótló napközi kezdte meg működését a Dózsavárosban. Kis csoportokban, nagy figyelemmel és szeretettel fogadják a kicsiket. 20 hetes kortól 14 éves korig várják a fiatalokat, a széles korhatár elsődleges szerepe, hogy testvérek is látogathassák a napközit – hangzott el a megnyitón.

Hiánypótló napközi kezdte meg működését a Dózsavárosban. Kis csoportokban, nagy figyelemmel és szeretettel fogadják a kicsiket.

Vannak gyermekek, akik nem jutnak be bölcsődébe, óvodába, nekik nyújtanak alternatív lehetőséget az elhelyezésre, hiszen a szülők sok esetben már a születéskor próbálják beíratni a gyermekeket ezekre a helyekre, sikertelenül. Az olyan kicsiket is várják, akik valamilyen fogyatékossággal rendelkeznek, s nagy csoportban nem tudnak velük megfelelően foglalkozni, a fejlődésüket biztosítani. – Arra is megoldást nyújtunk, ha a szülőknek esti, esetleg több napos elfoglaltságuk adódik, s nem tudják megoldani gyermekük felügyeletét, vagyis egyfajta bébi hotelt is kínálunk – árulta el érdeklődésünkre Bognár Andrea, a napközi vezetője.

20 hetes kortól 14 éves korig várják a fiatalokat, a széles korhatár elsődleges szerepe, hogy testvérek is látogathassák a napközit – hangzott el a csütörtöki hivatalos megnyitón. – Egy meghitt, családi körben vagyunk. A Dózsa Micimackó napközi garancia arra, hogy a fejlődő gyermek megfelelő képzésben részesül, s szeretetben töltheti napjait a szülőktől távol is – fogalmazott Mihalovics Péter, a városrész önkormányzati képviselője. Hozzátette, az elmúlt időszakban kiemelten foglalkozott az ifjúságpolitikával, számos ötlet, javaslat érkezett hozzá. – Az a legfontosabb, hogy épp testben és szellemiségben nőjön fel az új generáció, akik segítségével komoly eredményeket érhetünk el a jövőben. A napközi példa nélküli szolgáltatásai nagyban hozzájárulnak ehhez – húzta alá.

A kezdeményezés fontosságát mutatja, hogy a Dózsa Micimackó Alapítvány által működtetett napközi létrejöttét több helyi vállalkozó is segítette az elindulásban, s támogatja a jövőben is.

Forrás: Vehír.hu